Η Sunisa Lee, Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση

Οι επιθέσεις σε άτομα ασιατικής καταγωγής έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image


Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό Pop Sugar, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης αθλήτρια της γυμναστικής, Sunisa Lee, δήλωσε ότι αυτή και οι φίλες της δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση, ενώ έκαναν βόλτα στην πόλη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ βρισκόταν στο Λος Άντζελες για τις ανάγκες γυρίσματος της εκπομπής Dancing with the Stars.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις σε άτομα ασιατικής καταγωγής έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Sunisa Lee έγραψε ιστορία ταξιδεύοντας στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, καθώς έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ από την εθνοτική μειονότητα των Χμονγκ.

sunissa2.jpg



Η αθλήτρια κατήγγειλε ότι η ίδια όπως και οι φίλες της, που είναι όλες ασιατικής καταγωγής, περίμεναν το Uber τους μετά από μια βραδινή έξοδο, όταν πέρασε ένα αυτοκίνητο με ανθρώπους που εξαπέλυσαν ρατσιστικές ύβρεις και τους φώναζε να «πάνε πίσω από όπου ήρθαν».

Η ίδια είπε ότι ένα άτομο την ψέκασε στο χέρι με σπρέι πιπεριού και ότι «έγινα έξαλλη αλλά δεν μπορούσαν κάνω τίποτα γιατί έφυγαν». «Δεν τους έκανα τίποτα και λόγω της αναγνωρισιμότητας, καθώς αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Το άφησα απλώς να συμβεί», προσέθεσε.

Η Sunisa Lee της οποίας οι γονείς μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από το Λάος - κατάγεται από το St. Paul της Μινεσότα. H ίδια ανήλθε στην παγκόσμια αθλητική σκηνή μόλις πέρυσι το καλοκαίρι οπότε και αποχώρησε η συμπαίκτριά της Simone Biles.

Τον Απρίλιο ακόμα μια Ιαπωνο-αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Καράτε, η Sakura Kokumai, δέχτηκε επίσης ρατσιστική επίθεση ενώ προπονούνταν σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια, ενώ ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να της φώναζε ρατσιστικές ύβρεις, συνελήφθη για απειλές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ