12 βασιλικά επαγγέλματα που (μάλλον) αγνοούσες την ύπαρξή τους

Η βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα στις πολλές ιδιοκτησίες της.

Article featured image
Article featured image



Η βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα στις πολλές ιδιοκτησίες της. Δεδομένων των τεράστιων ευθυνών που απαιτούνται για τη διαχείριση της καθημερινής ζωής της βρετανικής μοναρχίας, αυτός ο αριθμός είναι λογικός. Ενώ ορισμένες εργασίες είναι αρκετά τυπικές, υπάρχουν μερικές που ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από αυτές.


Συντηρητής επίπλων

Ένας συντηρητής επίπλων είναι η τέλεια δουλειά για τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Με μια πληθώρα δωματίων σε κάθε παλάτι διακοσμημένα με μοναδικά έπιπλα, δεν είναι περίεργο που η βασιλική οικογένεια χρειάζεται κάποιον για να διατηρήσει την αισθητική τους.

Ο συντηρητής επίπλων είναι μια δουλειά για κάποιον με πάθος για την αποκατάσταση ιστορικών κομματιών και την αναγνώριση της μοντέρνας διακόσμησης. Μια περιγραφή θέσης που δημοσιεύτηκε το 2019 αναζητούσε ένα άτομο για να καλύψει το ρόλο στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Εκείνη την εποχή, ο μισθός ήταν 25.500 λίρες τον χρόνο.


Υπεύθυνος για τη μουσική της Βασίλισσας

Weir-Judith-01_city.jpg
Judith Weir CBE



Ο ρόλος του ειδικού επί της μουσικής της Βασίλισσας ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1625. Δίνεται σε ένα άτομο για μια περίοδο 10 ετών και αυτήν τη στιγμή τον κατέχει η εξέχουσα μουσικός, Τζούντιθ Γουέιρ. Η Γουέιρ, η πρώτη γυναίκα master της μουσικής της Βασίλισσας, διορίστηκε το 2014, σύμφωνα με τον Guardian.

Αν και δεν υπάρχουν καθορισμένες ευθύνες για τον ρόλο, ο κύριος της μουσικής της Βασίλισσας, μπορεί να συνθέσει μουσική για βασιλικές ή πολιτειακές περιστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Guardian, ο μισθός για τον εν λόγω ρόλο είναι 15.000 λίρες τον χρόνο.


Διαχειριστής του προσωπικού πορτοφολιού των royals

Ο φύλακας του ιδιωτικού πορτοφολιού διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό της βασιλικής οικογένειας. Με την καθαρή περιουσία της βασιλικής οικογένειας να υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ένα εκπαιδευμένο μέλος του προσωπικού που θα έχει ως αποστολή τη διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας.

Αυτός ο πολύ σημαντικός ρόλος έχει ανατεθεί επί του παρόντος στον Σερ Μάικλ Στίβενς, τον φύλακα του ιδιωτικού πορτοφολιού. Λειτουργεί ως ταμίας της Βασίλισσας και κάθε χρόνο υποχρεούται να δημοσιεύει έκθεση για τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας.

Ο ρόλος έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι κερδίζει 180.000 λίρες ετησίως.


Βασιλικός αστρονόμος

Official_portrait_of_Lord_Rees_of_Ludlow_crop_2_city.jpg
Sir Martin John Rees



Ο βασιλικός αστρονόμος είναι μια από τις παλαιότερες θέσεις στο προσωπικό του παλατιού. Σε επίσημη ύπαρξη από το 1675, ο βασιλικός αστρονόμος συμβουλεύει τη βασίλισσα για το σύμπαν και όλα τα αστρονομικά θέματα. Ο σημερινός διορισμένος σε αυτόν τον ρόλο είναι ο Μάρτιν Ρις, Baron Rees του Ludlow.

Γνωρίζετε τον ευρέως γνωστό κομήτη του Χάλλεϋ; Αυτό το όνομα προήλθε από τον Έντμουντ Χάλλεϋ, τον βασιλικό αστρονόμο το 1720.

Ο βασιλικός αστρονόμος λαμβάνει ετήσιο επίδομα 100 λιρών.


Φύλακας λευκών ειδών

Κανένα βασιλικό τραπέζι δεν μπορεί να ετοιμαστεί χωρίς την έγκριση του βασιλικού φύλακα των λευκών ειδών. Αν αγαπάτε τα λευκά είδη, αυτή η δουλειά είναι για εσάς. Σύμφωνα με μια καταχώριση του 2017, ο υπεύθυνος είναι υπεύθυνος για «να διασφαλίσει ότι το ύφασμα ταιριάζει με τη μεγαλοπρέπεια του τραπεζιού του συμποσίου», να βεβαιωθεί ότι «όλες οι απαιτήσεις πληρούνται με τα υψηλότερα πρότυπα» και να διατηρήσει τα λευκά είδη για τις «μελλοντικές γενιές».

Εκείνη την εποχή, ο μισθός ήταν 17.778 λίρες ετησίως.


Φύλακας των γραμματοσήμων της Βασίλισσας

Όλοι οι λάτρεις των γραμματοσήμων θα ένιωθαν τιμή να είναι ο επίσημος φύλακας των γραμματοσήμων της Βασίλισσας. Η βασίλισσα απέκτησε τη συλλογή του αείμνηστου πατέρα της Γεωργίου Ε' και έχει κάθε πρόθεση να κρατήσει ζωντανή την παράδοση.

Ο Μάικλ Σέφι υπηρέτησε ως φύλακας των γραμματοσήμων της Βασίλισσας από το 2003 έως το 2018, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για να βρει μοναδικά κομμάτια για να προσθέσει στη συλλογή της. Δεν ονομάστηκε αντικαταστάτης μετά την αποχώρησή του.


Συντηρητής κορνίζων

62625e23507748c352eb97ac6752a0d2_city.jpg
ΦΩΤΟ: Vogue



Εάν έχετε τεράστια εμπειρία στην εργασία με κορνίζες, ο ρόλος του συντηρητή κορνίζων τότε είναι για εσάς. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει 775 δωμάτια, οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τις εκατοντάδες κορνίζες που διακοσμούν την ανεκτίμητη τέχνη στους τοίχους του. Ο υπεύθυνος συντήρησης πλαισίων διασφαλίζει ότι καμία κορνίζα δεν θα μείνει χωρίς να έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με μια λίστα θέσεων εργασίας του 2018, το Παλάτι έχει τη δική του αίθουσα εργασίας, επομένως ο υπεύθυνος θα βρίσκεται στο χώρο για να αξιολογήσει όχι μόνο την κατάστασή τους αλλά και να προτείνει αλλαγές σε αυτά που έχουν φθορά.

Ο μισθός για τη θέση ήταν 27.280 λίρες τον χρόνο.


Τηλεφωνητής

Ο τηλεφωνητής απαντά σε αρκετές από τις 7.000 κλήσεις που δέχεται το παλάτι κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με το Forbes, χιλιάδες πρόθυμοι θαυμαστές και μέλη των μέσων ενημέρωσης τηλεφωνούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάθε εβδομάδα, με συνολικό αριθμό κλήσεων 7.000.

Δεδομένου του μεγάλου όγκου κινητικότητας, ο υπεύθυνος πρέπει να είναι ικανός να χειρίζεται τηλεφωνικό κέντρο και να είναι ικανός στην επίλυση συγκρούσεων, σύμφωνα με την επίσημη λίστα από το 2016.

Ο ρόλος είχε μισθό 23.000 λίρες ετησίως.


Πλύστης σκευών

Κανένα σκεύος δεν μένει απεριποίητο χάρη στο βασιλικό πλύστη σκευών. Αυτός είναι ίσως ένας από τους λίγους ρόλους όπου δεν χρειάζεστε σχετική εμπειρία για να ληφθεί υπόψη. Ο επιστάτης της κουζίνας εντάσσεται σε μια έμπειρη ομάδα τροφοδοσίας όπου θα συντηρεί την κουζίνα, θα καθαρίζει και θα βοηθά στην προετοιμασία του φαγητού.

Εκτός από αυτές τις ευθύνες, υπάρχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα του να ταξιδεύεις μαζί με τη βασίλισσα καθώς επισκέπτεται άλλες βασιλικές ιδιοκτησίες.

Μια περιγραφή εργασίας του 2018 για τη θέση ανέφερε μισθό 19.935,80 λίρες.


Αυτός που κόβει το κρέας

Ο «grand carver» όπως είναι στα αγγλικά ο ορισμός, διασφαλίζει ότι η βασίλισσα δεν χρειάζεται ποτέ να κόψει το κρέας της κατά τη διάρκεια επίσημων και βασιλικών δείπνων. Είναι πάντα έτοιμος να κόψει το ψητό βοδινό σε μια τέλεια μερίδα.

Ωστόσο, η θέση δεν είναι διαθέσιμη σε όλους, καθώς είναι κληρονομικός ρόλος, που σημαίνει ότι κληρονομείται από άτομο σε άτομο. Αυτήν τη στιγμή την έχει ο Αλεξάντερ Φίλντινγκ, κόμης των Denbigh και Desmond.

Φύλακας των κύκνων

marker-of-the-swans_city.jpg
ΦΩΤΟ: Peter Nicholls/Reuters

Παραδοσιακά αυτή η θέση καταρτιζόταν μόνο από ένα άτομο που είχε τον τίτλο του «Φύλακα των Κύκνων». Το 1993 όμως, καθώς η δουλειά απαιτούσε περισσότερα άτομα, τίτλος μοιράστηκε στα δύο και έτσι προέκυψαν δύο νέοι ρόλοι: Ο «Φύλακας των Κύκνων» (Warden of the Swans) και ο «Marker of the Swans». Μερικές από τις αρμοδιότητές τους είναι να ελέγχουν την υγεία των κύκνων της βασίλισσας και να τους καταμετρούν.


Συντηρητής ρολογιών

foto-by-antonio-olmos_city.jpg
Fjodor van den Broek. ΦΩΤΟ: Antonio Olmos



Οι βασιλικοί ειδικοί στην ωρολογοποιία, γνωστοί επαγγελματικά ως ωρολογικοί συντηρητές, προσαρμόζουν όλα τα ρολόγια στις βασιλικές κατοικίες για τη θερινή ώρα. Η βασίλισσα Ελισάβετ χρειάζεται μια ολόκληρη ομάδα ειδικών ρολογιών για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο αλλάζοντας χειροκίνητα κάθε ρολόι στις βασιλικές κατοικίες της, ώστε να είναι έτοιμες για την αλλαγή της ώρας.

Δύο φορές το χρόνο, περνούν 40 ώρες στις κατοικίες της Βασίλισσας προσαρμόζοντας την ώρα σε πάνω από 1.000 ρολόγια. Ο επικεφαλής ωρολογοποιός στο Κάστρο του Ουίνδσορ, Φιοντόρ βαν ντεν Μπρουκ, λέει ότι είναι γνωστός ως «ωρολογοποιός του κάστρου». Εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter, πριν ξεκινήσει η θερινή ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γνωρίζω πολύ καλά κάθε ρολόι», είπε ο βαν ντεν Μπρουκ στο βίντεο. Έχουμε 400 ρολόγια στο κτήμα, εκ των οποίων τα 250 είναι μέσα στο κάστρο και τα υπόλοιπα είναι μοιρασμένα γύρω από το κτήμα».



Με πληροφορίες από iefimerida, vogue

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ