Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από τη σημερινή διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στη Λευκωσία

Οι οδηγοί των αστικών ταξί στη Λευκωσία κατήλθαν σε επ' αόριστον στάση εργασίας από τις 06:30 το πρωί.

Article featured image
Article featured image


Η εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στη Λευκωσία από οδηγούς ταξί, αναμένεται να επηρεάσει την κυκλοφορία σε περιοχές του Στροβόλου και της πόλης της Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας, ενημερώνει η Αστυνομία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του κυκλικού κόμβου παρά το Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις διακινήσεις του από τον Στρόβολο προς την πόλη Λευκωσίας, το κοινό προτρέπεται να χρησιμοποιεί τις λεωφόρους Ακροπόλεως και Νίκης, στο Στρόβολο, τη λεωφόρο Αρχαγγέλου, στον Παρισσινό και την λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στην Έγκωμη, και να αποφεύγει τις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας, ιδιαίτερα το τμήμα από τη συμβολή των λεωφόρων Στροβόλου και Αθαλάσσας, μέχρι και τον κυκλικό κόμβο, παρά το Προεδρικό Μέγαρο.


Οι λόγοι της στάσης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι οδηγοί ταξί κατήλθαν σε επ' αόριστον στάση εργασίας από τις 06:30 το πρωί.

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση μελών τους από το Τμήμα Τελωνείων, όπως σημειώνουν, και τονίζουν πως δέχονται απειλές για κατασχέσεις οχημάτων, εάν γεμίσουν τα οχήματά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα. 

«Η απόφαση της Στάσης είναι η απειλητική και εκβιαστική στάση συγκεκριμένου φορέα ανήκοντα στο Υπουργείο Οικονομικών ο οποίος έχει προβεί σε απρεπές συμπεριφορές και ενέργειες προς επαγγελματίες οδηγούς Ταξί», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Όπως τονίζουν, «θέλουμε να θυμίσουμε ότι καθήκον όλων των Υπουργείων είναι να προασπίζονται όλους τους πολίτες και όχι να προχωρούν σε διακρίσεις ώστε να καλύψουν δικά τους λάθη, επίσης οφείλουν όπως και να σέβονται βασικές συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Σύνδεσμος και συνάμα ο επαγγελματικός κόσμος δεν δέχονται απειλές από κανέναν και ιδιαίτερα από εκ των προτέρων παράνομους, για αυτό τους διακηρύττει, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙ. Αλλιώς θα ανταποκριθούμε απαντώντας με ιδιαίτερα αυστηρό δυναμικό τρόπο». 


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ