«Αντί να δώσουμε όραμα σε αυτό τον κόσμο τον έχουμε κάνει να φοβάται τη σκιά του. Είναι ντροπή»

Η βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου «έδωσε» ένα δυνατό χαστούκι στον ρατσισμό εντός της Βουλής.

Article featured image
Article featured image


Εν μέσω έντονων -σε κάποιες περιπτώσεις- διαφωνιών για θέματα που αφορούν στο μεταναστευτικό, το ΓεΣΥ αλλά και διαδικαστικά θέματα, εγκρίθηκε, χθες, ομόφωνα ο πέμπτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2021, ύψους 180,6 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά στο μεταταναστευτικό, οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΕΛΑΜ, περί των κονδυλίων για τους «παράνομους» μετανάστες, αλλά και των «προβλημάτων που προκαλούν στις κυπριακές γειτονιές», προκάλεσαν την αντίδραση της βουλεύτριας του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, η οποία σε παρέμβασή της, ανέφερε: «Δυστυχώς μετά μεγάλης μου λύπης θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα ακούγονται πράγματα που νόμιζα η ανθρωπότητα τα άφησε πίσω της. Στοχοποιούνται ευάλωτες ομάδες ανθρώπων για το χρώμα τους και τη θρησκεία τους. Σε μια χώρα που θέλει να είναι ευρωπαϊκή. Και θεωρώ ντροπή κάποια πράγματα που ακούγονται. Ρατσισμός ξέρουμε πολύ καλά τι είναι, αιματοκύλισε την Ευρώπη. Και νομίζαμε ότι τα αφήσαμε πίσω μας. Εμείς δεν τα αφήνουμε πίσω μας ούτε για τους συμπατριώτες μας, τους Τουρκοκύπριους.

Στην ΕΕ συνεισφέρουμε, αλλά παίρνουμε. Μέχρι σήμερα έχουμε πάρει 324 εκατομμύρια επιπλέον, γι’ αυτό κάποιοι πρέπει να γράφουν σωστά τους αριθμούς τους και να μην παρασύρουν τον κόσμο. Αντί να δώσουμε όραμα σε αυτό τον κόσμο τον έχουμε κάνει να φοβάται τη σκιά του. Είναι ντροπή», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν στοχοποιεί τους μετανάστες, όπως δεν στοχοποιούνται οι Κύπριοι στο Λονδίνο και στο Παρίσι. «Οδηγούμε μια κοινωνία σε μία κατάσταση πολύ επικίνδυνη, και εγώ θα τα λέω κύριοι του ΕΛΑΜ, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και ναι κυκλοφορώ τη νύχτα στη Λευκωσία και δεν φοβάμαι. Φτάνει»
, ανέφερε καταληκτικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ