Προπονητής Tae Kwon Do χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια «για να την ξυπνήσει»

«Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες, δεν απέδωσε όπως θα έπρεπε να αποδώσει κι εγώ εκείνη την (κακιά) στιγμή ξέφυγα».

Article featured image
Article featured image


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από ένα βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο ένας προπονητής Tae Kwon Do χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια, μετά την απόδοσή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, και προβαλλόταν σε live streaming.

Ο προπονητής μίλησε σε ελληνική εκπομπή και τόνισε πως αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι «φαπούλες» και πως δεν είχε σκοπό να την τραυματίσει, αφού την έχει σαν κόρη του. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην «κακιά στιγμή».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι σαν την κόρη μου. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια και προσπαθώ να την βάλω σε κάποιο δρόμο. Έχω κάνει τα πάντα για να την τραβήξω από παλιοπαρέες. Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες ας το πω έτσι. Μπορεί να έδειξαν παραπάνω μπρουτάλ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει ένα ιστορικό από πίσω. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια κι εγώ προσπαθώ να είμαι σαν πατέρας τους και με την αδερφή τους. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Η γονέας η ίδια μού λέει ότι άμα χρειαστεί να ρίξεις έστω και μια μπατσούλα, μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει θέμα.

Έχω μιλήσει και με τον θείο τους. Τις έχω σαν κόρες μου. Δεν είναι απλά σχέση προπονητή – αθλητή, τις έχω σαν κόρες μου. Προσπαθώ να τις τραβήξω από λάθους δρόμους, γύρω-γύρω. Δεν αποδώσαν όπως θα έπρεπε να αποδώσουν κι εγώ εκείνη τη στιγμή ξέφυγα. Έγινε πάνω στην ένταση, αλλά σας ξαναλέω ότι υπάρχει μια ιστορία από πίσω. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό άλλη φορά. Να μη γίνουμε ανθρωποφάγοι. Ήταν της κακιάς στιγμής.

Τι να σας πω άλλο. Έχω πάρει και το “πράσινο” φως όταν χρειαστεί. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να την ξυπνήσω γιατί δεν μου απόδωσε στο συγκεκριμένο ματς όπως θα έπρεπε. Στον τρίτο γύρο μου έκανε μια “κοιλιά” κι έγινε. Αυτά γίνονται στον αθλητισμό. Δεν υπήρχε σκοπός να τραυματίσουμε το παιδάκι ή να κάνουμε κάποια ζημιά. Όλα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε στραβά. Έχω αναλάβει επιπλέον τον ρόλο του πατέρα. Αν το θέμα δοθεί σε άλλη διάσταση από αυτή που πραγματικά είναι, εγώ καταστρέφομαι».Μητέρα 13χρονης αθλήτριας: «Είναι σαν δεύτερος πατέρας τους»

Για περιστατικό άνευ σημασίας έκανε λόγο και η μητέρα της 13χρονης, η οποία μίλησε στην εκπομπή, υποστηρίζοντας πως ο προπονητής αγαπάει τα παιδιά και δεν έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο.

«Είναι σαν δεύτερος πατέρας για τα παιδιά μου. Ό,τι έγινε, έγινε μέσα στο stress του αγώνα, δε χρειάζεται να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Ήταν κάτι της στιγμής, δεν έχει ξαναγίνει και ούτε πιστεύω θα γίνει άλλη φορά», είπε η μητέρα.

Πρόσθεσε πως τόσο η 13χρονη, όσο και η αδελφή της δεν αντέδρασαν άσχημα και πως συνεχίζουν τις προπονήσεις τους.


Ανακοίνωση της ομοσπονδίας, Tae Kwon Do:

Ανακοίνωση, ωστόσο, εξέδωσε και η ομοσπονδία Tae Kwon Do, αναφέροντας ότι καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτική.

«Η βία δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του αθλήματος, αφού οι προπονητές - δάσκαλοί μας, έχουν ως βασική προτεραιότητα την εκμάθηση της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Πηγή: AthensVoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ