Αυτοκίνητο παρέσυρε γονείς και παιδιά σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν. [Σκληρές Εικόνες]

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία: AP


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από το αιματηρό περιστατικό στην πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κόσμο που συμμετείχε ή παρακολουθούσε χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Το κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρές μαθήτριες με πομ-πομ, που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, μια πόλη 72.000 κατοίκων.



Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί και σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα πρόκειται για τον ράπερ Darrell Brooks. Γνωστός με το ψευδώνυμο «MathBoi Fly» είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει ένα ίδιο κόκκινο SUV σε κάποιο video clip τραγουδιού του. Είναι γνωστός στις αρχές καθώς συνελήφθη για πρώτη φορά το 1999 σε ηλικία 17 ετών. Μάλιστα είχε βρεθεί και πάλι στα χέρια των Αρχών στις αρχές του μήνα μετά από αντίσταση κατά της αρχής σε έλεγχο για καταγγελίες περί ενδοοικογενειακής βίας. Είχε πληρώσει εγγύηση 1.000 δολαρίων και είχε αφεθεί ελεύθερος στις 19 Νοεμβρίου.



«Αρκετά θύματα είναι παιδιά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Νταν Τόμσον σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.



Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τα νώτα ανθρώπων που παρελαύνουν και χτυπάει πάνω από δέκα. Θεατές τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια. Σε άλλο βίντεο, αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου προτού αυτό πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Fox6» πως το SUV χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει, ανέφερε το «Fox6».



Σύμφωνα με την εκτίμηση άλλου αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων όταν χτύπησε κόσμο και οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Η τραγωδία στη Γουόκεσα καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από ένταση στο Ουισκόνσιν, όπου ο νεαρός ακροδεξιός Κάιλ Ρίτενχαους απαλλάχθηκε στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

wisconsin_nekroi-4.jpg


wisconsin_nekroi-5.jpg


wisconsin_nekroi-11.jpg


wisconsin_nekroi-1.jpg




Με πληροφορίες από News247.gr, reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ