Γυναικολόγος ισχυριζόταν πως το σεξ μαζί του θα θεράπευε τις ασθενείς από τον HPV

Όταν τον αιφνιδίασαν ημίγυμνο με μια ασθενή είπε ότι το κάνει για τις μελέτες του.

Article featured image
Article featured image


Ένας 60χρονος Ιταλός γυναικολόγος αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούσε γυναίκες λέγοντάς τους πως αν κάνουν σεξ μαζί του θα θεραπευτούν από τον ιό του HPV.

miniel_giatros_city.png



Ο γιατρός Τζιοβάνι Μινιέλο που το δόθηκε το παρατσούκλι «Δρ. Μαγικός Αυλός» επειδή σύμφωνα με τους Times αποκαλούσε το μόριό του «μαγικό αυλό», είπε σε μια 33χρονη γυναίκα πως νοσεί από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο μικρόβιο που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, παρά το γεγονός ότι το τεστ Παπανικολάου που έκανε ήταν αρνητικό. «Έχω σώσει πολλές γυναίκες από τον καρκίνο. Όλες όσες είχα σεξουαλική επαφή ήταν αρνητικές μετά», φέρεται να της είπε.

Η 33χρονη προφανώς σοκαρισμένη από τη «θεραπευτική πρόταση» αποφάσισε να επικοινωνήσει με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μιλώντας για όσα της είπε και ισχυριζόμενη ότι ο γιατρός είχε αγγίξει το στήθος της ακατάλληλα.

Στη συνέχεια, η γυναίκα επικοινώνησε με το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα «Le lene», το οποίο προσέλαβε μια ηθοποιό για να υποδυθεί την ασθενή. Πράγματι, η ηθοποιός πήγε για εξέταση και ο Μινιέλο φέρεται να της είπε πως είχε «λευκές κηλίδες» στον τράχηλό της, που έδειχναν την παρουσία του HPV, και προσφέρθηκε να κάνει σεξ μαζί της, ισχυριζόμενος ότι θα της έδινε ανοσία.

minielo_2_city.png



Όταν η ηθοποιός τον ρώτησε για προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γιατρός φέρεται να της είπε ότι ένα προφυλακτικό δε θα της επέτρεπε να επωφεληθεί από τα αντισώματά του. Πριν όμως την πλησιάσει, ένας δημοσιογράφος μπήκε στο χώρο και αιφνιδίασε τον ημίγυμνο γιατρό, ο οποίος φέρεται να είπε: «Αυτό το κάνω για τις μελέτες μου και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που έχω σώσει».

minielo_3_city.png



Μέσω του δικηγόρου του, ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι: «έχω θεραπεύσει με επιτυχία εκατοντάδες γυναίκες για περισσότερα από 40 χρόνια [...] πρότεινα μόνο μια εναλλακτική θεραπεία που έχει αποφέρει αποτελέσματα». Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν ανάγκασε γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω αποκάλυψης, ακόμη 15 γυναίκες εμφανίστηκαν και ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν επίσης θύματα από τον γιατρό μέσω της υποτιθέμενης «σεξουαλικής θεραπείας» του. Για την υπόθεση οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν έρευνα.

Με πληροφορίες από Lifo, Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ