Μία νεαρή αθλήτρια μηνύει τον γιατρό της μητέρας της, επειδή γεννήθηκε

Ισχυρίστηκε ότι δεν θα έπρεπε να έχει γεννηθεί ποτέ.

Article featured image
Article featured image

Μια γυναίκα από τη Βρετανία μηνύει τον γιατρό της μητέρας της διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων. Ισχυρίστηκε ότι δεν θα έπρεπε να έχει γεννηθεί ποτέ.


Η 20 ετών Evie Toombs με δισχιδή ράχη μηνύει τον πρώην γιατρό της μητέρας της, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων για κάλυψη ιατρικών εξόδων ισχυριζόμενη ότι δεν έπρεπε να έχει γεννηθεί ποτέ.


Η νεαρή αθλήτρια ιππασίας από την Αγγλία κατέθεσε μήνυση εναντίον του γενικού γιατρού Dr Philip Mitchell για λανθασμένη σύλληψη καθώς παρέλειψε να συμβουλεύσει την μητέρα της να πάρει συμπλήρωμα φολικού οξέος πριν μείνει έγκυος.

Το κορίτσι γεννήθηκε με δισχιδή ράχη. Τα οστά της δεν αναπτύχθηκαν ποτέ σωστά κατά μήκος του νωτιαίου μυελού προκαλώντας της μόνιμη αναπηρία.

Εάν η μητέρα της ήταν ενήμερη για τον κίνδυνο που υπήρχε θα είχε καθυστερήσει την εγκυμοσύνη, όμως ο γιατρός φαίνεται πως παρέλειψε να την καθοδηγήσει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η μήνυση αποσκοπεί στην κάλυψη των ιατρικών της εξόδων όλα αυτά τα χρόνια.

Ο γιατρός αρνείται κάθε ευθύνη ενώ διατείνεται πως έδωσε στη μητέρα τις απαραίτητες συμβουλές πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.




Παρά την αναπηρία της η Evie δείχνει να είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κορίτσι. Είναι αθλήτρια ιππασίας και συγκεκριμένα στα άλματα επίδειξης ενώ στόχος της είναι να αγωνιστεί στους επόμενους Παραολυμπιακούς. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα παραμένει διασωληνωμένη επί 24ωρου.



Πηγή: news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ