Η αύξηση των τιμών οδηγεί τους χώρους εστίασης να αλλάζουν (και) τους καταλόγους τους

Ένα λεπτό να αναπολήσουμε τις ένδοξες εξόδους του παρελθόντος.

Article featured image
Article featured image


Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των τιμών στα εστιατόρια και στους χώρους εστίασης.

Αρχικά ανέφερε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να αλλάζουν τιμοκατάλογους. «Δεν είναι επιθυμία μας μετά την πανδημία να αυξήσουμε τις τιμές». Πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα, ενοίκιο, γκάζι και στα τρόφιμα δημιούργησαν επιπλέον κόστη προς τους επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να αυξήσουν τις τιμές τους.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο οι τιμές θα αυξηθούν σε 20%-25%. «Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα παρουσιάζουν οι εισαγωγείς των προϊόντων, δηλαδή έλλειψη αγαθών και αύξηση στα μεταφορικά λόγω της τιμής του πετρελαίου».

Επεσήμανε ότι είναι παράγοντες που επηρεάζουν τους επιχειρηματίες με αντίκτυπο στις τιμές και στον τουρισμό.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μειωθούν οι υπηρεσίες και η ποιότητα σε ορισμένους χώρους εστίασης. Επεσήμανε ότι αποτάθηκαν στην Υπουργό Εργασίας για να εξευρεθούν λύσεις με το εργατικό δυναμικό».

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρηματίες ανταμείβουν όσους δουλεύουν σκληρά. «Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την ενσωμάτωση των τιπς στο μισθό των υπαλλήλων, αλλά και στην προτίμηση του πελάτη».

Καταληκτικά ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι συλλογικές συμβάσεις δεν είναι μέσα στην ατζέντα, αλλά είναι κάτι που θα συζητηθεί με τις συντεχνίες.Πηγή:
Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ