Το Netflix εισέρχεται στον κόσμο του gaming

Κυκλοφορεί τα πρώτα πέντε βιντεοπαιχνίδια για smartphones και αυτή «είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού».

Article featured image
Article featured image


Το Netflix κυκλοφορεί τα πρώτα του παιχνίδια παγκοσμίως σε μια προσπάθεια να εισχωρήσει στην αγορά των συνδρομητικών games.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις στην εφαρμογή της Netflix για συσκευές Android, δείχνοντας ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα για download.

Αρχικά, περιλαμβάνονται πέντε παιχνίδια για κινητά για τους συνδρομητές του Netflix.

Η εταιρεία υπόσχεται μελλοντικά περισσότερα -χωρίς διαφημίσεις εντός παιχνιδιού και in-app αγορές όπως εκείνες που συνηθίζονται σε άλλα παιχνίδια για κινητά.



Από τα πέντε παιχνίδια που κυκλοφορούν, τα δύο συνδέονται με τη δημοφιλή σειρά Stranger Things:

Stranger Things: 1984

Stranger Things 3: The Game

Card Blast

Teeter Up

Shooting Hoops



«Αν και είναι μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε μια εμπειρία παιχνιδιού διαφορετική από αυτό που είναι διαθέσιμο σήμερα- αποκλειστικά παιχνίδια για κινητά χωρίς διαφημίσεις, χωρίς πληρωμές εντός εφαρμογής, που περιλαμβάνονται στη συνδρομή σας στο Netflix», είπε η εταιρεία.

Τα πρώτα παιχνίδια έχουν σχετικά απλά γραφικά, αλλά το Netflix λέει ότι είναι σε πολύ πρώιμα στάδια και σχεδιάζει να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου παιχνίδια «για κάθε είδους παίκτη».

Το Netflix εξήγησε μέσα από ένα Tweet τη διαδικασία που πρέπει να κάνει όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στα παιχνίδια και είναι πολύ απλή:

- Κάνεις Login στην εφαρμογή του κινητού σου

- Πηγαίνεις στο «Netflix Games» είτε από την κεντρική σελίδα είτε από το tab «games»

- Επιλέγεις το παιχνίδι που θες να παίξεις

- Κατεβάζεις το παιχνίδι από το app store του κινητού σου

- Παίζεις το παιχνίδι μέσα από την εφαρμογή του Netflix



«Είτε θέλετε ένα απλό παιχνίδι που μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν, είτε μια συναρπαστική εμπειρία που θα σας επιτρέψει να εμβαθύνετε στις αγαπημένες σας ιστορίες, θέλουμε να αρχίσουμε να χτίζουμε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που προσφέρει κάτι για όλους», έγραψε ο Mike Verdu, επικεφαλής του game development.

Ο Mike Verdu ήταν σημαντική προσθήκη στο Netflix, έχοντας εργαστεί στον κολοσσό παιχνιδιών EA και αργότερα στο Facebook, όπου δούλεψε πάνω σε επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα.

Η τωρινή κυκλοφορία είναι μόνο για τηλέφωνα και tablet Android. Το Netflix είπε ότι τα παιχνίδια θα έρθουν σε συσκευές iOS «τους επόμενους μήνες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ