Τελικά, ζει ο Ερντογάν;

Tα news αποδείχτηκαν (μάλλον) fake, τη στιγμή που τα δημοσιεύματα για τη βεβαρημένη υγεία του Τούρκου προέδρου πληθαίνουν.

Article featured image
Article featured image

Φήμες για την υγεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναστατώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας. Από τις 4.30 το πρωί κυκλοφορεί στο τουίτερ hashtag με τη λέξη «πέθανε». Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί αντίστοιχα ότι πρόκειται για «fake news». Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα βίντεο του δημοσιογράφου Φατίχ Τεζτζάν ότι «θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις σήμερα που θα σας λυπήσουν πολύ, θα σας κάνουν να κλάψετε, αλλά να σταθείτε δυνατοί», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη.

Η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της οποίας προεδρεύει ο Τούρκος Πρόεδρος αναβλήθηκε, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι στις 14.45 ο Ερντογάν ξεκινά το πρόγραμμά του στο Προεδρικό στην Άγκυρα, υποδεχόμενος τον ΓΓ του Τουρκικού Συμβουλίου Μπαγντάτ Αμρεγέβ. Ακολουθούν συναντήσεις του και με άλλους Πρέσβεις.


Βεβαρημένη η υγεία του

Οι διάφορες φήμες, πάντως, αναπτύχθηκαν λίγες ώρες μετά το τελευταίο βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυσκολεύεται να περπατήσει, σέρνοντας με δυσκολία τα πόδια του.



Η υγεία του προέδρου της Τουρκίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στη χώρα και συχνά-πυκνά επανέρχεται στην επικαιρότητα είτε από την πλευρά των αντιπάλων του Ερντογάν, όπως συνέβη με το βίντεο που παρουσίασε τον «σουλτάνο» να αποκοιμιέται ενώ μιλάει σε ζωντανή σύνδεση είτε από την πλευρά της προεδρίας που «απαντά» στις φήμες αυτές με βίντεο που δείχνουν τον Ερντογάν να παίζει μέχρι και μπάσκετ με μικρά παιδιά.



Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ