Αν ταξιδεύεις για Λονδίνο τις επόμενες ημέρες, σημείωσε και αυτό!

Αυτή την εμπειρία σίγουρα πρέπει να την βιώσεις.

Article featured image
Article featured image


Tο Λονδίνο ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Κυπρίων. Η γοητεία της βρετανικής πρωτεύουσας προσελκύει χιλιάδες τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου, τους χειμωνιάτικους μήνες όμως, η κατάσταση γίνεται λίγο πιο δύσκολη. Οι μέρες μικραίνουν, ο ήλιος είναι κυρίως «άφαντος» και οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν.

Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ άρχισαν να προνοούν για τους επισκέπτες τους και άρχισαν να διαθέτουν θερμαινόμενα ιγκλού τα οποία έγιναν δημοφιλή πολύ γρήγορα. Καθισμένοι μέσα στα ιγκλού οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν την αστική θέα του Λονδίνου παρόλες τις δυσκολίες που φέρνουν μαζί τους οι χειμερινοί μήνες. Σε εποχή πανδημίας η συγκεκριμένη επιλογή έχει ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αποφυγή του συνωστισμού χωρίς όμως την αίσθηση της απομόνωσης.

Ο χώρος που έκανε την αρχή ήταν το Coppa Club και από τότε ακολούθησαν πολλά άλλα μαγαζιά καθιστώντας τα ιγκλού θεσμό για τα λονδρέζικα μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Αν νιώθετε αρκετά θαρραλέοι για να ταξιδέψετε αυτήν την περίοδο τότε τα ιγκλού του Λονδίνου είναι σίγουρα χώροι που επιβάλλεται να επισκεφθείτε. Τα περισσότερα λειτουργούν αποκλειστικά με κρατήσεις και καλό θα ήταν να κρατήσετε μια θέση από πριν για να απολαύσετε ποτό ή φαγητό δίπλα στον Τάμεση ή να πάτε σε ένα πάρτι με θέα τους ουρανοξύστες της μεγαλούπολης.


Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες «θολωτές» επιλογές:


Coppa Club

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε τη λίστα με το μαγαζί που δημιούργησε το συγκεκριμένο trend. Το Coppa Club, στις όχθες του Τάμεση έχει στήσει και φέτος τα ιγκλού του. Κάθε ιγκλού έχει χωρητικότητα μέχρι 8 άτομα, ενώ σημειώνεται πως κρατήσεις γίνονται μόνο για δείπνο. Αν θέλετε μόνο να πιείτε, θα αρκεστείτε στο μπαρ.

Φέτος στα ιγκλού του Coppa κυριαρχεί το πράσινο και το ροζ εξαιτίας μιας συνεργασίας με τη σαμπάνια Laurent-Perrier. Εδώ, θα απολαύσετε το γεύμα σας μέσα στους ζεστούς θόλους που φωτίζονται από κεριά ενώ θα έχετε στο «πιάτο» τον Τάμεση και τη γέφυρα του Πύργου.


Eπισκεφθείτε: coppaclub.co.uk/towerbridge


Skylight, Tobacco Dock

Από τη θέα στη γέφυρα μεταφερόμαστε για δείπνο με θέα τον ορίζοντα του Λονδίνου με τους ουρανοξύστες. Το Skylight Tobacco Dock διαθέτει 18 τέτοια ιγκλού στην ταράτσα του, όπως και τέσσερα τραπέζια «καλύβες». Το μέρος είναι ιδανικό για τις γιορτινές μέρες, καθώς διαθέτει πολύ καλό μενού με street food και άφθονα ποτά. Εναλλακτικά, το Skylight διαθέτει και χριστουγεννιάτικα ιγκλού δίπλα στην όχθη του Τάμεση στα οποία μπορούν να δειπνήσουν έως 10 άτομα μαζί.

Τα συγκεκριμένα ιγκλού προσφέρουν πακέτα με ποτά και κουζίνα εμπνευσμένη από τις Άλπεις.


Επισκεφθείτε: skylightbars.com/tobacco-dock


Jimmy’s Lodge

Εδώ τα ιγκλού είναι σε σχήμα χιονόμπαλας με αρκετά φουτουριστικό σχέδιο. Οι πέντε σφαίρες βρίσκονται δίπλα στον Τάμεση. Το φαγητό είναι, και εδώ, εμπνευσμένο από τις Άλπεις.

Φοντί, ζεστή σοκολάτα και ποικιλίες κρεατικών. Ένα μέρος, το οποίο είναι καλύτερα να επισκεφθείτε όσο υπάρχει ακόμα το φως της ημέρας.

jimmys-lodge_city.jpeg
ΦΩΤΟ: jimmyspopup.com


Επισκεφθείτε: jimmyspopup.com


Bar Elba

Οι «σφαίρες του πάρτι» στο Elba έχουν γίνει από τα δημοφιλή μέρη του Λονδίνου. Το μέρος συνδυάζει τη θέα στους ουρανοξύστες του Λονδίνου με παραμυθένια φώτα. Κάθε σφαίρα έχει τη δική της ηχητική εγκατάσταση, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να διαμορφώσετε τη μουσική κατά τα δικά σας γούστα.

Είναι και αυτός ένας λόγος που το συγκεκριμένο bar έχει γίνει περιζήτητο για εορτασμούς γενεθλίων και γενικότερα σημαντικών αλλά και προσωπικών στιγμών.


Επισκεφθείτε: bar-elba.co.uk/events/rooftop-party-pods/


Aviary

Τα ιγκλού στην ταράτσα του Aviery έχουν εξαιρετική θέα στην πλατεία Finsbury και προσφέρουν δύο διαφορετικές επιλογές για κρατήσεις. Δείπνο σε τραπέζι έως οκτώ ατόμων ή ποτό και σνακ μέχρι και για έξι άτομα.

Το δείπνο περιλαμβάνει ένα γεύμα τριών πιάτων για όλη την περίοδο του Δεκεμβρίου, ενώ τους υπόλοιπους μήνες μπορείτε να επιλέξετε από έναν ευρύτερο κατάλογο. Η λίστα των κρασιών είναι πλούσια και τα κοκτέιλ εξαιρετικά.


Επισκεφθείτε: aviarylondon.com


Winterland Alpine Club

Στη Winterland υπάρχει μία πλειάδα επιλογών. Από «καλύβες του δάσους» μέχρι «βαυαρικές σκηνές». Μάλλον όμως η καλύτερη λύση είναι το «ιγκλού του δάσους». Το κόστος είναι 100 λίρες ανά ιγκλού το οποίο μπορεί να χωρέσει έως 8 άτομα. Με αυτά τα χρήματα έχετε πρόσβαση σε όλους τους χώρους του μεγάλου club.

Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν μικρά ορεκτικά σε πιατέλα, πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο, μπέργκερ και φοντί ενώ στον κατάλογο των ποτών υπάρχουν ζεστά κοκτέιλ και πολλά είδη ζεστής σοκολάτας.


Eπισκεφθείτε: neverlandlondon.com


The Waterway

Στην περιοχή Maida Vale κομμάτι της οποίας αποκαλείται πια «Μικρή Βενετία» υπάρχει η παμπ/εστιατόριο The Waterway. Μέσα στον κήπο της, πλάι στο κανάλι του Τάμεση, υπάρχει ένα ιγκλού κατάλληλο για να οργανώσετε κάποια εορταστική έξοδο. Το ιγκλού διαθέτει θέρμανση και δικό του ηχοσύστημα.

Το μενού και εδώ περιλαμβάνει μπέργκερ, πίτσες, μπριζόλες και μικρά πιάτα αλλά και μία εντυπωσιακή λίστα από κρασιά και κοκτέιλ.



Επισκεφθείτε: thewaterway.co.uk/christmas


Με πληροφορίες από travel.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ