Μάντεψε πόσοι Αντρέηδες και Αντρούλες γιορτάζουν σήμερα στην Κύπρο

Ή αλλιώς πώς μεταφράζεται σε αριθμούς η «μισή Κύπρος».

Article featured image
Article featured image

Σήμερα, 30 Νοεμβρίου γιορτάζει ο Απόστολος Αντρέας και μαζί με αυτόν, όπως είθισται να λέμε, (και) η μισή Κύπρος. Αν αναρωτιέσαι σε τι αριθμούς μεταφράζεται η «μισή Κύπρος», σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τη συχνότητα των ονομάτων που καταγράφηκαν στην τελευταία απογραφή πληθυσμού στη χώρα μας το 2011, στην Κύπρο υπάρχουν 36.682 Ανδρέηδες και 19.339 Ανδρούλες*. Επίσης, υπάρχουν και 26 άτομα με το όνομα Αντριάνθη και 11 με το όνομα Μαριάντρια.

Οπότε, πάνω-κάτω, αν υπολογίσεις τις αλλαγές (βλ. γεννήσεις, θανάτους) που μπορεί να συνέβησαν από το 2011 και εντεύθεν- συνολικά γιορτάζουν σήμερα περί τις 56.000 άτομα.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το όνομα Ανδρέας δεν είναι το πιο δημοφιλές στο νησί, αλλά είναι δεύτερο στη λίστα με πρώτο το όνομα Μαρία που, σύμφωνα πάντα με την απογραφή του 2011 και εν αναμονή των στοιχείων της φετινής απογραφής, αριθμεί 39.883 άτομα.

Όπως και να 'χει, χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα και... τα γλυκά με φειδώ!


Δείτε ολόκληρη τη λίστα των ονομάτων εδώ.

* Για τον καταρτισμό του συγκεκριμένου καταλόγου έχει γίνει ομαδοποίηση βάσει της προέλευσης του κάθε ονόματος, όπου αυτό ήταν εφικτό. Για παράδειγμα στο όνομα Μαρία περιλαμβάνονται και τα ονόματα Μάρω, Μαρούλα, Μαίρη, κ.λπ.

Διάφορα υποκοριστικά που μπορεί να προέρχονται από περισσότερα από ένα ονόματα παρέμειναν ως είχαν δηλωθεί.

Μικτά ονόματα, δηλαδή ονόματα που προέρχονται από σύμπτυξη άλλων δύο ονομάτων, παρέμειναν ως είχαν δηλωθεί.Στην κατηγορία «Άλλο/ Δε δηλώθηκε» περιλαμβάνονται ονόματα με συχνότητα μικρότερη του 10, ξένα ονόματα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες δεν είχε δηλωθεί το όνομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ