Βρετανός δήλωσε ένοχος για δεκάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις πτωμάτων

Πρόκειται για τη χειρότερη υπόθεση νεκροφιλίας στη νομική ιστορία της Βρετανίας.

Article featured image
Article featured imageΈνας ηλεκτρολόγος που ομολόγησε τη δολοφονία δύο γυναικών το 1987, κακοποίησε σεξουαλικά πλήθος πτωμάτων σε νεκροτομεία νοσοκομείων, στη χειρότερη περίπτωση νεκροφιλίας στη βρετανική δικαστική ιστορία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Ντέιβιντ Φούλερ δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία της τότε 25χρονης Γουέντι Νελ και της 20χρονης Καρολάιν Πιρς, σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στο Τούνμπριτζ Γουέλς του Κεντ.

fuller-anakrisi_city.jpg
Ο Φούλερ παραδέχτηκε τις δολοφονίες της 25χρονης Γουέντι Κνελ και της 20χρονης Κάρολαιν Πιρς το 1987. ΦΩΤΟ: Αστυνομία του Κεντ


Ο 67χρονος άλλαξε την κατάθεσή του κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, χθες, με το δικαστήριο να ακούει πως επιτέθηκε σεξουαλικά στις δύο αυτές γυναίκες αφότου τις είχε σκοτώσει. Επιπλέον, ομολόγησε πως κακοποίησε σεξουαλικά πτώματα γυναικών στα νεκροτομεία των νοσοκομείων του Κεντ, του Σάσεξ, αλλά και του Τούμπριτζ Γουέλς όσο δούλευε εκεί.

Η αστυνομία έχει διαπιστώσει τουλάχιστον 99 θύματα του Φούλερ, σε αυτό που θεωρείται η χειρότερη υπόθεση νεκροφιλίας στη βρετανική δικαστική ιστορία. Οι επιθέσεις στα σώματα νεκρών γυναικών πιστεύεται πως σημειώθηκαν μεταξύ 2008 και του Νοεμβρίου του 2020.

papoytsi-fuller_city.jpg
Ένα από τα παπούτσια του Φούλερ ταίριαζε με την σκηνή του εγκλήματος. ΦΩΤΟ: Αστυνομία του Κεντ


Σε οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Κεντ, ο Φούλερ αναφέρει στους αστυνομικούς: «Θέλω να παραδεχτώ... Παραδέχομαι τα εγκλήματα, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες».

Όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του Φούλερ, ανακάλυψε τέσσερα εκατομμύρια φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης. Τις περισσότερες είχε κατεβάσει από το ίντερνετ, ωστόσο υπήρχαν και άλλες όπου ο Φούλερ κατέγραφε τον εαυτό του να κακοποιεί πτώματα.

grafeio-tou-fuller_city.jpg
Το γραφείο του Φούλερ όπου βρέθηκαν χιλιάδες εικόνες από τις κακοποιήσεις του σε σκληρούς δίσκους, USB sticks και σε έντυπη μορφή. ΦΩΤΟ: Αστυνομία του ΚεντΟ Φούλερ συνελήφθη για τους φόνους στις 3 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αφότου η ανάλυση στοιχείων DNA δεκαετιών «έδειξε» τον ίδιο, και η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του, βρίσκοντας τέσσερις σκληρούς δίσκους με 5ΤΒ δεδομένων που είχε κρύψει στο πίσω μέρος ενός ντουλαπιού. «Όταν εξετάστηκαν οι σκληροί αυτοί δίσκοι, διαπιστώθηκε πως περιείχαν ένα αρχείο αδιανόητης σεξουαλικής αχρειότητας» ανέφερε ο εισαγγελέας, Ντάνκαν Άτκινσον.

«Οι έρευνες στο σπίτι του μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν σκληροί δίσκοι σε κρυψώνα, που αποκάλυπταν αποδείξεις για σεξουαλικά εγκλήματα τέτοιου είδους που κανένα δικαστήριο της Βρετανίας δεν έχει δει ποτέ ξανά. Μεταξύ 2008 - 2020, ο Φούλερ είχε κινηματογραφήσει και φωτογραφίσει τον εαυτό του σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων πτωμάτων γυναικών και κοριτσιών στα νεκροτομεία όπου είχε πρόσβαση μέσω της δουλειάς του ως υπεύθυνος συντήρησης», αναφέρει η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση νεκροφιλίας «άνευ προηγουμένου στή βρετανική δικαστική ιστορία».

harddrives-fuller_city.jpg
Ο Φούλερ έκρυβε τους σκληρούς δίσκους με τις αποδείξεις των εγκλημάτων του σε ένα κουτί, κολλημένο πίσω από ένα έπιπλο με συρτάρια, κρυμμένο μέσα σε μια ντουλάπα. ΦΩΤΟ: Αστυνομία του Κεντ


Σύμφωνα με τον Άτκινσον, οι εικόνες αυτές καταδείκνυαν πως ο Φούλερ διέπραττε τις ενέργειές του για «σεξουαλική ικανοποίηση» κι όχι από ψυχική ασθένεια.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έκανε λόγο για «σοκαριστική υπόθεση νοσηρής φύσης», ενώ ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ έδωσε εντολή για την επανεξέταση της πρόσβασης στα νεκροτομεία των υγειονομικών δομών της χώρας, αλλά και τις μεταθανάτιες ενέργειες που διενεργούνται σε αυτά.

H ημερομηνία για την ανακοίνωση της ποινής του Φούλερ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.


Η στιγμή της σύλληψής του από την αστυνομία του Κεντ:Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ