Τέξας: Τραγωδία κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Astroworld

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Article featured image
Article featured image


Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld που διοργάνωσε ο ράπερ Τράβις Σκοτ, στο Χιούστον του Τέξας.

Μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, με την αστυνομία στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της να επιβεβαιώνει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων.

«Έχουμε οκτώ επιβεβαιωμένα θύματα σε αυτό το σημείο» είπε η αστυνομία στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι συνολικά 17 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.




Ασθενοφόρα και πυροσβέστες κλήθηκαν μετά από πολλαπλούς τραυματισμούς που αναφέρθηκαν τη βραδιά έναρξης του φεστιβάλ μουσικής. Αρκετοί συμμετέχοντες φαίνεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, ενώ, όπως ανέφερε ο διοικητής της Αστυνομίας του Huston, Troy Finner, διερευνώνται φήμες που κάνουν λόγο «για χρήση ναρκωτικών».



«Το πλήθος άρχισε να πιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλεται», είπε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, καθώς η δυνατή μουσική συνεχίζει να παίζει.



Ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Η τραγωδία που έχει συμβεί, έρχεται λίγες ώρες μετά την αναταραχή που προκλήθηκε στο NRG Park, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ.

Πολλοί συμμετέχοντες ποδοπατήθηκαν, καθώς ο κόσμος έσπευδε να μπει μέσα στον συναυλιακό χώρο.



Μόλις εισήλθαν, αρκετοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στις φορητές τουαλέτες, ενώ το προσωπικό ασφαλείας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κόσμο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, η κίνηση του πλήθους έγινε στη διάρκεια της εμφάνισης του ράπερ Τράβις Σκοτ.



Το Φεστιβάλ Astroworld είναι ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που κάνει ο ράπερ Τράβις Σκοτ, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο.

Πέρσι το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ την τελευταία φορά που διεξήχθη είχαν πωληθεί 100.000 εισιτήρια μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με το ABC 13. Φέτος, ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, η δεύτερη μέρα του οποίου ματαιώθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος.




Με πληροφορίες από in.gr, huffingtonpost.gr και Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ