Το βίντεο με την κακοποίηση σκύλου στη Λάρνακα πρέπει να μας προβληματίσει όλους

«Η κακοποίηση δεν γνωρίζει είδος. Όπου και αν την διακρίνουμε, φωνάζουμε εμείς, εκ μέρους εκείνων που είναι βωβοί, όποιοι και αν είναι τα θύματα: παιδιά, ζώα, γυναίκες, άντρες».

Article featured image
Article featured image


Ένα βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o δημοσιογράφος Ονούφριος Σωκράτους, καταγράφει τη «συστηματική και σε σχεδόν καθημερινή βάση κακοποίηση που δέχεται ένα σκυλί, στη Λάρνακα».

Ελπίζουμε τη στιγμή που αναδημοσιεύουμε το εν λόγω βίντεο, να έχουν γίνει ήδη οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε το σκυλί να απομακρυνθεί από τους «δυνάστες» του.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση:

«Aγαπητοί φίλοι,

Το βίντεο που αναρτώ καταγράφει ένα μικρό απόσπασμα της κακοποίησης που δέχεται συστηματικά και σε καθημερινή σχεδόν βάση, ένα ακόμη σκυλί (στη Λάρνακα αυτή τη φορά) που αδυνατεί να αντιδράσει, γιατί αυτόνομα και αυτόβουλα δεν μπορεί να δραπετεύσει από τους δυνάστες του. Αυτό το ανθρωποειδές, όπως θα δείτε από την εικόνα, (αν και μακρινή) χτυπάει συστηματικά ένα μεγαλόσωμο κουτάβι, γιατί δεν στέκεται ίσια την ώρα που το λούζει με το λάστιχο. Εξ όσων με έχει ενημερώσει η φίλη Chrystalla Stalo Patsia, η οποία μου έστειλε το βίντεο, έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία σε δύο ακόμη περιπτώσεις. Σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έγινε μία ακόμη καταγγελία, με την ταυτόχρονη προειδοποίηση ότι το βίντεο θα δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως πληροφορήθηκα οι κάτοικοι του σπιτιού, χτυπάνε με ξύλα και σίδερο το μαύρου χρώματος λαμπραντόρ, όποτε και όταν τους κάνει κέφι! Το βίντεο έφτασε κοντά μου πριν από λίγη ώρα. Έχω ήδη μιλήσει με την ηγεσία στην Αστυνομία Κύπρου Και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες προβαίνουν σε ενέργειες για την απομάκρυνσή του, ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθεια για χώρο φιλοξενίας από τη φίλη Christina Sorokou στο Humans forDogs - CY η οποία επίσης κινητοποιήθηκε άμεσα για να βοηθήσει.

Η κακοποίηση δεν γνωρίζει είδος. Όπου και αν την διακρίνουμε, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, εκ μέρους εκείνων που είναι βωβοί, όποιοι και αν είναι τα θύματα: παιδιά, ζώα, γυναίκες, άντρες. Τη βία την ονομάζουμε, την καταγγέλουμε, δεν την αγνοούμε ή κλείνουμε την πόρτα μας, ευχόμενοι να κάνει κάποιος κάτι. Εμείς είμαστε ο ΚΑΠΟΙΟΣ. Αύριο μπορεί να γίνουμε εμείς το θύμα της όποιας μορφής κακοποίησης. Φερθείτε καλά στη ζωή που περπατά και αναπνέει δίπλα σας, αύριο μπορεί μα χρειαστείτε την ίδια συμπόνια και βοήθεια από κάποια άλλη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών που επιλήφθηκε άμεσα και αποτελεσματικά του ζητήματος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ