Το Twitter απεφάνθη: Ο Έλον Μάσκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε να πληρώσει φόρους μόνο αν συμφωνούσαν οι εκατομμύρια ακόλουθοί του.

Article featured image
Article featured image



Μια ακόμη απρόβλεπτη και τολμηρή κίνηση έκανε ο Έλον Μασκ καθώς ρώτησε σε ανάρτησή του το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τους 62 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla διαβεβαιώνοντας ότι θα πράξει ό,τι εκείνοι αποφασίσουν.

Η ψηφοφορία στο Twitter προφίλ του Έλον Μάσκ έληξε. Πάνω από 3.5 εκατομμύρια χρήστες ψήφισαν και σχεδόν το 58% αυτών αποφάσισε να πουλήσει ο Έλον Μάσκ το 10% των μετοχών του στην Tesla, αξίας $25 δισεκατομμυρίων. Ο Μάσκ δεν έχει σχολιάσει ακόμα το αποτέλεσμα αλλά έχει πει πως δεσμεύεται από αυτό. Αν προχωρήσει με την πώληση των μετοχών, οι φόροι που θα πληρώσει μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα $4.5 δισεκατομμύρια.



Εννοείται πως η ανάρτηση του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο προκάλεσε αντιδράσεις και σχολιασμούς. Ο Chamath Palihapitiva, θεσμικός επενδυτής είπε: «Βλέπουμε τον όχλο του Twitter να αποφασίζει την τύχη $25 δισεκατομμυρίων». Ενώ Ο Gabriel Zucman, οικονομολόγος του Berkeley είπε πως ανυπομονεί «για τη μέρα που το αν θα πληρώσει φόρους ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δε θα εξαρτάται από μια δημοσκόπηση στο Twitter».

Η κίνηση του Μάσκ έρχεται εν μέσω νομοσχεδίου που προωθούν οι Δημοκρατικοί, για τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων όταν αυξάνεται η αξία των μετοχών που διαθέτουν, ακόμα κι αν δεν πουλήσουν τις μετοχές τους.


Το ιστορικό της δημοσκόπησης

O Έλον Μασκ πρότεινε το Σάββατο να πουλήσει 10% των μετοχών της Tesla που έχει στην κατοχή του και διοργάνωσε δημοσκόπηση στο Twitter για να δει αν υποστηρίζουν οι ακόλουθοί του την πρόταση. 

Ο ιδρυτής της Tesla δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, όποιο και αν είναι. Ο ίδιος συνδύασε την πρότασή του με τη συζήτηση που έχει ανακύψει για τους πολύ χαμηλούς φόρους που πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι.

«Πολύς λόγος γίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη είναι ένα μέσο φοροδιαφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% από το μερίδιο μου στην Tesla», έγραψε ο Μασκ σε tweet.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ