Υπουργός του Τουβαλού μίλησε μέσα από τη θάλασσα και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός

Το Τουβαλού, ένα νησιωτικό κράτος στον Ειρηνικό Ωκεανό, βιώνει τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Article featured image
Article featured image


Στη θάλασσα, μέχρι το ύψος των γονάτων, πραγματοποίησε βιντεοσκοπημένη ομιλία για τη κλιματική συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στη Γλασκόβη (COP26) ο υπουργός εξωτερικών του μικρού κρατιδίου του Τουβαλού, που βρίσκεται στο κέντρο του Ειρηνικού. Ο στόχος της ομιλίας του υπουργού σε αυτό το περιβάλλον ήταν να αναδείξει γλαφυρά πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει άμεσα περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως το νησιωτικό κράτος του Τουβαλού.

Οι εικόνες του υπουργού εξωτερικών, Σάιμον Κόφε, μέσα στη θάλασσα με ανεβασμένα τα μπατζάκια του παντελονιού του μέχρι το γόνατο έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εφιστώντας την προσοχή στον αγώνα που δίνει η χώρα του ενάντια στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

tuvalu.jpg



«Μέσα από την ομιλία μου αντιπαραβάλλω το τοπίο της COP26 με τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουμε στο Τουβαλού εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τις αποφασιστικές δράσεις μας, για να αναδείξουμε τα σύγχρονα προβλήματα της ανθρώπινης μετακίνησης υπό το φόντο της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο Κόφε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που θα προβληθεί αύριο (9/11) στη συνδιάσκεψη της Γλασκόβης.

Οι ηγέτες των νησιών του Ειρηνικού ζητούν άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση των χωρών τους με χαμηλό υψόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ