Έξι καμηλοπαρδάλεις βρέθηκαν νεκρές και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές

Η παρατεταμένη ξηρασία στα βορειοανατολικά της Κένυας έχει δημιουργήσει ελλείψεις τροφίμων και νερού.

Article featured image
Article featured image


H φωτογραφία σοκάρει. Έξι καμηλοπαρδάλεις κείτονται νεκρές, η μία δίπλα στην άλλη, στην Κένυα. Τα πτώματά τους αποστεωμένα. Η εναέρια λήψη, που τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ Εντ Ραμ, δείχνει την καταστροφή που έχει υποστεί η αφρικανική χώρα από την ξηρασία, η οποία έχει αφήσει ανθρώπους και ζώα να αγωνίζονται για τροφή και νερό.

GettyImages-1237183903_city.jpgΉδη αδύναμα, τα ζώα πέθαναν όταν κόλλησαν στη λάσπη, σύμφωνα με το Getty Images. Προσπαθούσαν να φτάσουν σε μια κοντινή δεξαμενή, αν και είχε σχεδόν στερέψει, όπως ανέφερε το πρακτορείο.

GettyImages-1237183735_city.jpg
Φωτογραφία: GettyΤα κουφάρια τους μεταφέρθηκαν στα περίχωρα του χωριού Εϊρίμπ, στην κομητεία Γουάιρ, για να αποφευχθεί η μόλυνση του νερού της δεξαμενής.

Σε μία άλλη εικόνα, ο φωτορεπόρτερ λίγο πιο κάτω έχει απαθανατίσει και άλλες ανάλογες στιγμές. Πρόβατα αυτή τη φορά. Αδύναμα από μήνες ξηρασίας, κείτονται νεκρά στην άκρη του δρόμου αφού πέθαναν από το κρύο στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

GettyImages-1237184049_city.jpg
Φωτογραφία: GettyΣύμφωνα με τον Guardian, η παρατεταμένη ξηρασία στα βορειοανατολικά της χώρας έχει δημιουργήσει ελλείψεις τροφίμων και νερού, ωθώντας τις κτηνοτροφικές κοινότητες και τα ζώα τους στο χείλος του γκρεμού.

Δεν είναι μόνο τα ζώα που κινδυνεύουν, ωστόσο. Υπολογίζεται ότι 2,1 εκατομμύρια Κενυάτες αντιμετωπίζουν συνθήκες πείνας λόγω της σοβαρής ξηρασίας.

Την Τρίτη, ο ΟΗΕ δήλωσε ότι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

GettyImages-1237183455_city.jpg
Φωτογραφία: Getty«Οι πηγές του νερού τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα έχουν στερέψει, αναγκάζοντας τις οικογένειες να περπατούν μεγαλύτερες αποστάσεις και προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των διακοινοτικών συγκρούσεων», ανέφερε στην αξιολόγησή του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

GettyImages-1237183904_city.jpg
Φωτογραφία: GettyΟ Ιμπραήμ Αλί, από το καταφύγιο καμηλοπάρδαλης Bour-Algi, είπε ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί λόγω της ανάπτυξης υδροβόρων καλλιεργειών κατά μήκος των ποταμών.

GettyImages-1237184097_city.jpg
Φωτογραφία: GettyΠηγή: Protagon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ