Στο μεταξύ, εργαστήριο στην Πάφο έκανε rapid test με μπατονέτες για τα αυτιά

Σήμερα, το ακούσαμε και αυτό.

Article featured image
Article featured image


Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της Cyprus Times, το Υπουργείο Υγείας αφαίρεσε -με συνοπτικές διαδικασίες- την άδεια από εργαστήριο που διενεργούσε rapid test στην Πάφο μετά από πληροφορίες που ήθελαν τον εν λόγω χώρο να διενεργεί τα τεστ χρησιμοποιώντας μπατονέτες αυτιών.

Όπως σημειώνεται περαιτέρω, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από περίπου 20 ημέρες όταν η καταγγελία έφτασε στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, οι σχετικές καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι όντως το εργαστήριο, αντί για τα ενδεδειγμένα αναλώσιμα χρησιμοποιούσε μπατονέτες αυτιών και εξέδιδε, μάλιστα, κανονικά πιστοποιητικά κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Υγείας, αμέσως -την επόμενη ημέρα- παρενέβη αφαιρώντας την άδεια για διενέργεια τεστ από το συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις καταγγελίες για πλαστά θετικά τεστ COVID19, τα οποία εκδίδονται σε φαρμακεία, ο Υπουργός απέστειλε επιστολή στον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο, εφιστώντας την προσοχή όλων και δίδοντας οδηγίες για εντατικοποίηση ελέγχων στα φαρμακεία που διενεργούν εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test.

Όπως προσθέτει στην επιστολή, «θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πελάτες των φαρμακείων και εάν διαπιστωθεί πως εκδόθηκε πλαστό αποτέλεσμα, το Υπουργείο Υγείας θα ανακαλεί την άδεια για διενέργεια εξετάσεων του εν λόγω φαρμακείου και θα υπόκεινται σε ποινικές κυρώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ