Μελισσοκόμος αφαίρεσε 80 χιλ. μέλισσες από τοίχο μπάνιου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα ζευγάρι ανακάλυψε ότι συγκατοικούσε με μια (όχι και τόσο) μικρή αποικία μελισσών.

Article featured image
Article featured image


Ένα ζευγάρι στη Φλόριντα ανακάλυψε πρόσφατα πως «συγκατοικούσε» με 80 χιλιάδες μέλισσες οι οποίες είχαν φτιάξει μια κυψέλη πάνω από 2 μέτρα πίσω από τον τοίχο του μπάνιου τους.

Έχοντας βαρεθεί να ακούνε το ασταμάτητο βουητό και τις τυχαίες μέλισσες που έβγαιναν από τον τοίχο όποτε χρησιμοποιούσαν το ντους, η Στέφανι και ο Νταν Γκρέιχαμ επικοινώνησαν με την Elisha Bixler, μια επαγγελματία μελισσοκόμο για να τους βοηθήσει.

Το μέγεθος της αποικίας εξέπληξε ακόμη και τη μελισσοκόμο. «Υπήρχε μέλι παντού: στους τοίχους, στο πάτωμα, στα παπούτσια μου, στα πόμολα», ανέφερε η Bixler σε συνέντευξή της την Τετάρτη. «Χρειάστηκε να τραβήξω τον τοίχο μέχρι τα καρφιά για να βγάλω όλες τις κηρήθρες».

Υπολόγισε ότι υπήρχαν περίπου 80.000 μέλισσες και 45 κιλά μέλι όταν αφαίρεσε την κυψέλη ύψους δύο μέτρων μετά από πέντε ώρες προσπάθειας. Η ίδια, δήλωσε ότι χρειάστηκε να τοποθετήσει πλαστικά καλύμματα για να προσπαθήσει να περιορίσει το χάος.



Δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο με πρωταγωνίστριες τις μέλισσες στο τριώροφο ξύλινο παραθαλάσσιο σπίτι του ζευγαριού. Πριν από δύο με τρία χρόνια, είπε η κ. Γκρέιχαμ την Τετάρτη, ο σύζυγός της άνοιξε τον τοίχο στο ίδιο μπάνιο και αφαίρεσε μια τεράστια κυψέλη. Έκτοτε, είχαν κάνει εργασίες στη στέγη τους, οι οποίες, σύμφωνα με την κ. Γκρέιχαμ, άφησαν κάποιες τρύπες οι οποίες αποτέλεσαν είσοδο για να επιστρέψουν οι μέλισσες.

Το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους είχαν μάθει να συνυπάρχουν με τις μέλισσες, παρά τα περιστασιακά τσιμπήματα. «Και οι δύο αγαπάμε πραγματικά τη φύση και αγαπάμε τις μέλισσες», δήλωσε η κ. Γκρέιχαμ. «Ήταν καλές μέλισσες. Οπότε είπαμε: "Φυσικά, πηγαίνετε, ζήστε στο ντους μας», ανέφερε. Αλλά η συγκατοίκηση έπρεπε να τελειώσει όταν η οικογένεια αποφάσισε να ανακαινίσει το μπάνιο.

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ Τζούνιορ, ομότιμος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι οσμές από την προηγούμενη αποικία μελισσών πιθανότατα θα προσέλκυαν νέες μέλισσες στον τοίχο του ντους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ