Ελλάδα: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

Όλες οι λεπτομέρειες.

Article featured image
Article featured image


Με την ανακοίνωση πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα ξεκίνησε την εξειδίκευση των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε είναι Έλληνας από την Νότια Αφρική και έχει ξεκινήσει λεπτομερής ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ έχει τεθεί σε απομόνωση.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ήταν θέμα χρόνου προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο στέλεχος στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως η χώρα τηρεί όλα τα πρωτόκολλα.

Στη συνέχεια, λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο κρούσμα έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης λέγοντας πως ο εν λόγω πολίτης ήρθε στην Ελλάδα από την Νότια Αφρική με πτήση της 26ης Νοεμβρίου. Έγινε ράπιντ τεστ στο αεροδρόμιο το οποίο ήταν αρνητικό.

Όπως είπε την επόμενη ημέρα εμφάνισε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, με τα οποία παραμένει έως και σήμερα. Στη συνέχεια, έκανε ράπιντ τεστ κάθε μέρα τα οποία τον εμφάνιζαν αρνητικό έως την 29η Νοεμβρίου, όποτε και το τεστ τον έδειξε θετικό. Στη συνέχεια έγινε PCR το οποίο τον εμφάνισε επίσης θετικό, με το αποτέλεσμα να είναι ύποπτο για τη μετάλλαξη Όμικρον. «Προχωρήσαμε σε έλεγχο για τα γονίδια και σήμερα το πρωί επιβεβαιώσαμε πως είναι κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον», είπε ο κ. Ζαούτης.

Όπως σημείωσε το κρούσμα μένει σε καραντίνα μαζί με όλες του τις επαφές, ενώ έχει γίνει ενδελεχής ιχνηλάτηση. Όλοι τους παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ