Τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφασίστηκαν σήμερα από το Υπουργικό

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον Υπουργό Υγείας.

Article featured image
Article featured image

Με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, λαμβάνοντας επιπρόσθετα μέτρα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:


α) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, μέχρι 10 Ιανουαρίου  2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην  Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται  σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα  επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

(β) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021, τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, όπως αυτές καθορίζονται στο διάταγμα. Διευκρινίζεται, πως το ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα τα οποία λόγω νόσησης ή δήλωσης ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε αυτοπεριορισμό και εργάζονται από το σπίτι, και άτομα που κάνουν χρήση της άδειας ανάπαυσής τους.

(γ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, την αναστολή όλων των παρουσιάσεων εφέδρων και εθνοφυλάκων.

(δ) από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, την αναστολή όλων των χριστουγεννιάτικων ή άλλων εκδηλώσεων εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων,

(ε) για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπο την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος. Σε περίπτωση μη τήρησης των πρωτοκόλλων, θα αναστέλλονται οι εκδηλώσεις.

(στ) τη σύσταση μη διεξαγωγής όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες. Ήδη με προηγούμενες αποφάσεις έχει ανασταλεί η διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ