«Έπεσε» στην αντίληψή σου το Βραβείο Καινοτομίας που παρέλαβε ο Κόκκινος;

Για την άμεση και αποτελεσματική (γουότ;) ανταπόκρισή του υπουργείου του στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image

Χθες Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου του σωτήριου έτους 2021, απονεμήθηκε Τιμητικό Βραβείο Καινοτομίας στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, βραβεύθηκαν πέντε εταιρείες ή οργανισμοί για καινοτόμες ιδέες που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν, καθώς και τέσσερις επιστήμονες/ερευνητές για το ερευνητικό τους έργο.

Ανάμεσά τους και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για τον λόγο που αναφέραμε πιο πάνω.

A721C42A-F31B-4383-B03A-5F591DA80CF1.jpegΤα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου και ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος.

Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 της ΟΕΒ και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 του ΙδΕΚ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

7E0AEC44-2BEF-45BA-89EE-E3278D4174BF.jpeg


Τα Βραβεία

  • Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Πρωτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στην Planty AeroponicsMediterranean Ltd για την παραγωγή premium φυλλώδη λαχανικών-babyleaves και microgreens, τα οποία παράγονται με την μέθοδο υδροπονίας χωρίς υπόστρωμα.

  • Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην AmaDema-Advanced Materials Design & Manufacturing Ltd για την ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας NanoWeld.

  • Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics PublicCompany Ltd για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας.

  • Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην Odyssey Consultants για το καινοτόμο προϊόν ClearSkies Active Defense.

  • Το Βραβείο της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα Κοινωνικής Καινοτομίας, απονεμήθηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, για το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ