Ξεκινά σήμερα η δωρεάν διάθεση των self test

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Article featured image
Article featured image

Αρχίζει από σήμερα Τρίτη η δωρεάν διάθεση των self test από τα Φαρμακεία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν τη συσκευασία των πέντε self test σε χρονική περίοδο ενός μηνός από την έναρξη της διαδικασίας για μία φορά.

Δικαιούχοι είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις για τα διδοσικά εμβόλια και μία δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο ή έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου και είναι επίσης δικαιούχοι του ΓεΣΥ.

α) Δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα παραλαμβάνουν τα self test, από τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ φαρμακεία, με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοποίησης.

- Η συσκευασία περιλαμβάνει πέντε self test και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία αυτοβούλως να διενεργήσουν την εξέταση, για να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

- Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό, για να τους παραπέμψει για εξέταση PCR στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας της επαρχίας διαμονής τους.

β) Οι πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, αλλά έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα στην Κύπρο, είτε με δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια είτε μια δόση μονοδοσικού εμβολίου, είτε έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση του εμβολίου, μπορούν να παραλάβουν τη συσκευασία που θα περιέχει τα πέντε self test από τα πιο κάτω σημεία, καθημερινά από τις 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ


Λευκωσία

Παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας - Λεωφόρος Νεχρού, Άγιος Ανδρεας, Τ.Τ. 1102


Λεμεσός

Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού - Λεοντίου Α’ 188, Τ.Τ. 3022


Λάρνακα

Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας - Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 40, Λάρνακα, Τ.Τ. 6021


Πάφος

Κέντρο Μητρότητας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου - Αχέπανς 8026, Τ.Τ.8100


Αμμόχωστος

Κέντρο Μητρότητας, Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου - Χρίστου Κκέλη 25, Τ.Τ. 5310, ΠαραλίμνιΣε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Συντονισμού Ιατρείων Δημόσιας Υγείας στο email: coordination.iatreiadygeias@moh.gov.cy στέλνοντας τα στοιχεία ταυτοποίησής σας (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και επαρχία), καθώς και μια φωτογραφία του θετικού σας self-test.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ