Θα είναι σύμμαχος των φουκούδων, σήμερα, ο καιρός;

Πώς θα διαμορφωθεί σήμερα ο καιρός, αλλά και τις επόμενες (γιορτινές) ημέρες.

Article featured image
Article featured image


Πεδίο υψηλών πιέσεων θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή μικρή άνοδο από σήμερα Σάββατο (ημέρα Χριστουγέννων), για να κυμανθεί προοδευτικά γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Προοδευτικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει να αλλάζει η διάταξη της ατμόσφαιρας και να γίνεται πιο ευνοϊκή, έτσι ώστε η περιοχή μας να επηρεαστεί εκ νέου από βροχές και χιόνια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Από το kitasweather.com


Σήμερα Σάββατο (ημέρα Χριστουγέννων), υψηλές πιέσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Κυριακή, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με τη καλοκαιρία να συνεχίζει και αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, πεδίο υψηλών πιέσεων θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός αρχικά ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Προοδευτικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ο Αζορικός Αντικυκλώνας θα αρχίσει να εγκαθίσταταιστην δυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα χαμηλότερες πιέσεις να αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μαςενώ προς τα τέλη του χρόνου, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα κατηφορίσει προς τηνκεντροανατολική Μεσόγειο και θα παρατηρηθεί κυκλογένεση στη Μεσόγειο. Από τα μέσα της ερχόμενηςεβδομάδας θα αρχίσουν να παρουσιάζονται κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής ενώ προς τα τέλη τουχρόνου οι πιθανότητες βροχής φαίνεται να αυξάνονται περαιτέρω, κάτι το οποίο όμως θα ξεκαθαρίσει τιςεπόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ