Κι όμως, η φωτογραφία που βλέπεις δεν είναι από την είσοδο της Λευκωσίας

Σε περίπτωση που νόμιζες ότι έχεις πρόβλημα στα φώτα του Καλησπέρα.

Article featured image
Article featured image


Πόσο μπορεί να κρατήσει ένα μποτιλιάρισμα; Αν μιλάμε για το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία τότε καλό είναι να αρχίσουμε να μετράμε σε... μέρες.

Όλα αυτά για την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να παραμιλάς επειδή κόλλησες στην κίνηση της λεωφ. Λεμεσού ή άλλων κεντρικών οδών της χώρας μας. Τη στιγμή εκείνη, λοιπόν, σκέψου απλώς ότι σε μια άλλη χώρα κάποιοι άνθρωποι χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και μερικές… μέρες, για να «ξεκολλήσουν»!


Το επικότερο μποτιλιάρισμα ever

Υπάρχει, λοιπόν, ένα μποτιλιάρισμα που θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στη μέχρι τώρα ιστορία του αυτοκινήτου, συνδυαστικά σε όγκο και διάρκεια και έγινε στην Κίνα.

Το επικότερο μποτιλιάρισμα όλων των εποχών ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου του 2010 και σύμφωνα με τις διάφορες πηγές έμεινε... «ζωντανό» για δέκα με δώδεκα ημέρες.

Το ατελείωτο μποτιλιάρισμα συνέβη στον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο 110 κατά την επιστροφή Κινέζων στο Πεκίνο από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και το μήκος του ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές οδηγών που λένε ότι έμειναν κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα από τρεις έως και πέντε μέρες, ενώ άλλοι οδηγοί αναφέρουν ότι διένυαν μόλις... ένα χιλιόμετρο κάθε μέρα!

Το επικό κινέζικο μποτιλιάρισμα του 2010 αποδίδεται στην εκρηκτική άνοδο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να υπάρξει μέχρι τότε και ανάλογη πρόβλεψη για τη δημιουργία δρόμων που θα μπορούσαν να τα εξυπηρετήσουν. Στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο παρατηρούνταν αύξηση της κυκλοφορίας άνω του 40% σε ετήσια βάση, ενώ την ημέρα του μποτιλιαρίσματος ο όγκος των αυτοκινήτων ξεπερνούσε κατά 60% τον μέγιστο δυνατό όγκο που μπορούσε να διαχειριστεί ο αυτοκινητόδρομους.

Σύμφωνα και με άλλες αναφορές σημαντική συμβολή στη δημιουργία του μεγαλύτερου μποτιλιαρίσματος στην ιστορία είχαν και κάποια φορτηγά βαρέως τύπου, τα οποία μετέφεραν οικοδομικά υλικά προς το Πεκίνο, αλλά και εργασίες που γίνονταν για την βελτίωση του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, ένα έργο που θα ξεκινούσε πέντε ημέρες αργότερα.


Με πληροφορίες από carandmotor.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ