«Έξυπνο» ηχείο «προκάλεσε» 10χρονο κορίτσι με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας

Η 10χρονη είχε ζητήσει από το ηχείο μια «πρόκληση» για να περάσει την ώρα της.

Article featured image
Article featured image


Η Amazon αναγκάστηκε να ενημερώσει τον ψηφιακό φωνητικό βοηθό της «Alexa» αφού «προκάλεσε» ένα 10χρονο κορίτσι να ακουμπήσει ένα νόμισμα στις άκρες μιας πρίζας.

Η πρόταση της Alexa έγινε όταν το κορίτσι ζήτησε μια «πρόκληση για να περάσει την ώρα της».

«Συνδέστε έναν φορτιστή τηλεφώνου περίπου στο μισό σε μια πρίζα τοίχου και μετά αγγίξτε με μια δεκάρα τις εκτεθειμένες άκρες του», είπε συγκεκριμένα το έξυπνο ηχείο.

Η μητέρα του κοριτσιού, Kρίστιν Λίβνταλ, περιέγραψε το περιστατικό στο Twitter λέγοντας: «Κάναμε μαζί κάποιες σωματικές προκλήσεις, όπως να ξαπλώσουμε και να κυλήσουμε κρατώντας το ένα παπούτσι στο πόδι μας. Μας τις είχε δώσει μια δασκάλα (φυσικής αγωγής) στο YouTube νωρίτερα. Έξω έκανε κακοκαιρία. Η κόρη μου ήθελε απλώς μια ακόμα».

Τότε ήταν που η Alexa, του ηχείου Echo της Amazon, πρότεινε την πρόκληση που «βρήκε στο ίντερνετ».

Η κυρία Λίβνταλ έγραψε στο Twitter ότι παρενέβη φωνάζοντας: «Όχι, Alexa, όχι!».

Ωστόσο, είπε ότι η κόρη της ήταν «πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».Να σημειωθεί πως η επικίνδυνη αυτή πρόκληση, γνωστή ως «the penny challenge», άρχισε να κυκλοφορεί στο TikTok και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από περίπου ένα χρόνο.

Πολλά μέταλλα είναι αγωγοί του ηλεκτρισμού και η εισαγωγή τους σε ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

«Μπορεί να χάσεις δάχτυλα, παλάμες, χέρια» είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα «The Press» του Γιόρκσαϊρ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Μάικλ Κλάσκερ. Ενώ και αξιωματούχοι της πυροσβεστικής στις ΗΠΑ έχουν μιλήσει ενάντια στη λεγόμενη πρόκληση.

Η Amazon δήλωσε ότι διόρθωσε το σφάλμα μόλις η εταιρεία αντιλήφθηκε το περιστατικό.

«Η εμπιστοσύνη των πελατών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και η Alexa έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες», ανέφερε η Amazon σε δήλωση.

«Μόλις αντιληφθήκαμε αυτό το σφάλμα, λάβαμε άμεσα μέτρα για να το διορθώσουμε».


Πηγή: Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ