Τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τα κιλά του;

Φανερά αδυνατισμένος εμφανίστηκε ο (άλλοτε γεματούλης) ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αλλά ο λόγος της απώλειας κιλών δεν πείθει.

Article featured image
Article featured image

Αγνώριστος φαίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στις φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών, της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φαίνεται να έχει χάσει πολύ βάρος, με αξιωματούχους του καθεστώτος να ισχυρίζονται ότι αυτό συνέβη γιατί «τρώει λιγότερο για χάρη της χώρας»… που λιμοκτονεί εξαιτίας και των πρόσφατων σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη χώρα, όσο και η πανδημία.



Στα τέλη Οκτωβρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πει στους πολίτες της χώρας να «τρώνε λιγότερο» μέχρι το 2025, όταν και θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα με την Κίνα, τα οποία έκλεισαν για να κρατήσουν μακριά τον κορωνοϊό. To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap δημοσίευσε μεταξύ άλλων και ένα κολλάζ τριών φωτογραφιών του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις 9 Σεπτεμβρίου, τις 10 Οκτωβρίου και τις 28 Δεκεμβρίου στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα η απώλεια βάρους του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Πάντως από το περασμένο έτος κυκλοφορούν φήμες ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τις φήμες να ενισχύονται και από τις κατά καιρούς αδικαιολόγητες και πολυήμερες «εξαφανίσεις» του.

kimf.jpg
Παλαιότερη φωτογραφία που δείχνει τον Κιμ με πολλά παραπάνω κιλά.



Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας το 2011, όταν ο Κιμ ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ζύγιζε 90 κιλά. Έκτοτε, έπαιρνε περίπου 6 με 7 κιλά κάθε χρόνο με αποτέλεσμα το περασμένο έτος το βάρος του να υπολογίζεται στα 140 κιλά. Το ύψος του καλοφαγά Κιμ Γιονγκ Ουν είναι 1,74 εκ. ενώ είναι γνωστός μανιώδης καπνιστής.

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας ότι ο Κιμ έχασε 20 κιλά, όμως, η Σεούλ επέμενε, πως ο ηγέτης της γειτονικής χώρας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ειδικοί παρατηρητές του καθεστώτος έχουν δηλώσει πως η απώλεια βάρους του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν οφείλεται σε πρόβλημα υγείας αλλά στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του.

kimyong.PNG



Με πληροφορίες από Reader.gr και protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ