Ένας εργάτης ξεπλήρωσε δάνειο στην ώρα του με τα φιλοδωρήματα

Τα social media δεν μπορούσαν παρά να αναγνωρίσουν την αφοσίωση και την ειλικρίνεια του εργαζόμενου.

Article featured image
Article featured image

Η συγκινητική προσπάθεια ενός συσκευαστή σε μαγαζί στην πόλη Νουέβο Λαρέντο του Μεξικού να πληρώσει στην ώρα του το δάνειο των 1.500 πέσος (περίπου 60 ευρώ), με τα κέρματα που έπαιρνε ως φιλοδώρημα για 8 μήνες στη δουλειά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση της προϊσταμένης του στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ένιωσε μεγάλη έκπληξη από την ειλικρίνεια του άντρα, που ξεπλήρωσε το χρέος του εντός της προθεσμίας που είχε υποσχεθεί.

«Αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Σήμερα, μετά από 8 μήνες αφού δανείστηκε 1.500 πέσος από μένα –είναι χαμηλού εισοδήματος και δουλεύει βοηθητικός– μου είχε πει: Δάνεισέ μου τα χρήματα και θα σου τα ξεπληρώσω σε 8 μήνες […] Ούτε που το θυμόμουνα, αλλά ήρθε πολύ νωρίς και μου τα έδωσε, σε μικρά πεντακάθαρα κέρματα. Ήθελα να κλάψω, γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στ' αλήθεια καταλαβαίνουν το νόημα του δανείου» έγραψε η γυναίκα στην ανάρτησή της.



Η ιστορία του τίμιου συσκευαστή δεν πέρασε απαρατήρητη από του χρήστες στα social media, που χαρακτήρισαν αξιοθαύμαστη τη στάση του χαμηλόμισθου άντρα.


«Το να σέβεται τον λόγο του και την υπόσχεσή του είναι μια από τις σημαντικότερες αρχές σε έναν άνθρωπο» σχολίασε κάποιος, με πολλούς άλλους να φαίνεται ότι συμφωνούν με το σχόλιό του.

«Όταν η επιθυμία κάποιου να πληρώσει είναι ειλικρινής, δεν έχει σημασία πώς το κάνει, αλλά είναι αξιοθαύμαστη. Πολλοί ξεχνούν ότι κάποτε ευεργετήθηκαν» σχολίασε κάποιος άλλος.

«Έχω εμπιστευτεί πολλούς ανθρώπους και προτίμησαν να σταματήσουν να μου μιλάνε για να μην μου δώσουν πίσω τα δανεικά» έγραψε ένας άλλος.

«Τι όμορφος που είναι αυτός ο άνθρωπος. Αξίζει χίλιες φορές πιο πολύ από όλους εκείνους που κάνουν ότι δεν σε βλέπουν και δεν ντρέπονται» ανέφερε κάποιος άλλος.

«Πάνω από όλα η τιμιότητα. Αυτό αξίζει περισσότερο ακόμα, έστω κι αν δεν πρόκειται για δάνειο» έγραψε ένας άλλος.


Πηγή: Sputnik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ