Τι είναι αυτά τα φωτεινά στίγματα που εμφανίστηκαν το σ/κ στον κυπριακό ουρανό;

Δυστυχώς ούτε αυτήν τη φορά ήταν εξωγήινοι (θα ήσαν μια κάποια λύσις).

Article featured image
Article featured image


Ένα εντυπωσιακό θέαμα έγινε ορατό το σαββατοκύριακο στον ουρανό της Κύπρου. Συγκεκριμένα, μερικά μυστηριώδη στίγματα εμφανίστηκαν στον ουρανό του νησιού, κινώντας την περιέργεια όσων έτυχε να τα δουν.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Προϊστάμενος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκκας, ανέφερε ότι «ο Έλον Μασκ έκανε και πάλι το θαύμα του», μιας και παρόμοιες λάμψεις εμφανίστηκαν στον κυπριακό ουρανό και το καλοκαίρι.

«Ξέρουμε ότι είναι ο Έλον Μασκ με την εταιρεία SpaceX. Έχει μια εταιρεία με πολύ αξιόμαχη και ανταγωνιστική τεχνογνωσία, σχεδόν όπως τη NASA, η οποία προάγει την καινοτομία και τη διαστημική τεχνολογία και η οποία τώρα εφαρμόζει κάποιες νέες τεχνολογίες με δορυφόρους στο πλαίσιο των οποίων κάνει αυτές τις 'πτήσεις', με τις οποίες ξαφνιάζει το κοινό», ανέφερε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Φάκας, στην ιστοσελίδα της Space X γνωστοποιείται πότε θα εμφανίζονται οι διάφορες λάμψεις στον ουρανό, ενώ υπάρχει και application στο κινητό με το οποίο μπορούμε να παρακολουθούμε τις εν λόγω «πτήσεις».

Ερωτηθείς αν είναι επικίνδυνα τα στίγματα που διαφάνηκαν στον ουρανό είπε χαρακτηριστικά ότι «Δεν είναι επικίνδυνα τα φωτάκια που είδαμε στον ουρανό, η επιστήμη δείχνει ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο» να έρθει να μάς βρει κάποιο στο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ