Εντυπωσιακές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου που έγινε το Σάββατο

Ήταν ορατή μόνο από την Ανταρκτική και την είδαν πολλοί πιγκουίνοι και λίγοι άνθρωποι, οι οποίοι ευτυχώς την απαθανάτισαν.

Article featured image
Article featured image


Στις 4 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα μία ολική έκλειψη Ηλίου η οποία ήταν ορατή μόνο από την Ανταρκτική. Για δύο ολόκληρα λεπτά, λίγοι άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες πιγκουίνοι ήταν οι μόνοι μάρτυρες του εντυπωσιακού φαινομένου, ευτυχώς όμως χάρη στα ψηφιακά μέσα μπορούμε και εμείς να απολαύσουμε την ηλιακή έκλειψη πάνω από το χιονισμένο τοπίο και τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Η έκλειψη ξεκίνησε πριν ακόμα ξεπροβάλει ο Ήλιος στον θαλάσσιο ορίζοντα.

HbCcaeT9wWDGnYTv8ZJR6N_city.jpgfcGFymrVaY4LhKVFkDDMPN_city.jpgLHweZRY4LHkSi5DJG9M2ZN_city.jpgΌσο η Σελήνη έπαιρνε καλύτερη θέση μπροστά από τον Ήλιο, το τοπίο άρχισε να γίνεται πιο απόκοσμο. Τη στιγμή που η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς μπροστά και έχουμε ολική έκλειψη, μπορεί να κοιτάξει κανείς τον Ήλιο απευθείας χωρίς να τραυματίσει τα μάτια του και να παρατηρήσει το εντυπωσιακό αστρικό στέμμα.

4YSmcmpDxNdgVANesEbJRi_city.jpg9puBAHSHywjb6fhEw35hEi_city.jpgΑπό τη στεριά, αρκετοί επιστήμονες και φωτογράφοι κατέγραψαν τη δική τους πραγματικότητα.

Vqs62dfaJ64fpmedYLdNTL_city.jpgaVK5d5UACHiz5Y2vx3MaEL_city.jpgtopshots-topshot-antartica-astronomy-sun-eclipse-153016_city.jpgeclipse-solar-6-8-2018-Svalbard-Norway-Thanakrit-Santikunaporn-e1632514479978_city.jpeg

Πηγή: unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ