Κίνηση ματ από την ASOS

Μόλις ανακοίνωσε την αγορά 4 (πολύ) δημοφιλών brands τα οποία θα προστεθούν στη συλλογή της.

Article featured image
Article featured image

Σε μία περίοδο που όλα είναι ρευστά και αβέβαια και κυρίως διαδικτυακά, η ASOS κάνοντας μία κίνηση ματ, αγόρασε τις μάρκες Topshop, Topman, Miss Selfridge και HIIT από τους διαχειριστές της Arcadia της Philip Green, έναντι του ποσού των 364 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η βρετανική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής μόδας.

Η συμφωνία για τις επώνυμες μάρκες της Arcadia, η οποία θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από ταμειακά αποθέματα της ASOS, δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα καταστήματά, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η αυτοκρατορία της Arcadia μπήκε κάτω από καθεστώς διαχείρισης τον Νοέμβριο λόγω των χρεών εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών και απειλώντας την απώλεια περισσότερων από 13.000 θέσεων εργασίας.


Η κατάρρευσή του ομίλου ήταν η μεγαλύτερη εταιρική αποτυχία της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. «Η απόκτηση αυτών των εμβληματικών βρετανικών εμπορικών σημάτων είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την ASOS και τους πελάτες μας και θα συμβάλει στην επιτάχυνση της στρατηγικής πλατφόρμας πολλών επωνυμιών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ASOS Nick Beighton.

Οι διαχειριστές της Arcadia επιβεβαίωσαν τη συμφωνία, λέγοντας ότι περίπου 300 άτομα που απασχολούνται επί του παρόντος από τις μάρκες σε εταιρικές σχέσεις σχεδιασμού, αγοράς και λιανικής θα μεταφερθούν στην Asos.

Οι διαχειριστές πρόσθεσαν ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Δημοσίευμα του BBC σημειώνει ότι οι άλλες μάρκες του ομίλου Arcadia δεν έχουν ακόμη πουληθεί, αναφερόμενο στις Dorothy Perkins, Wallis και Burton.

Θα υπάρξει επίσης πρόσθετο εφάπαξ κόστος αναδιάρθρωσης και συναλλαγής ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών, αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα.

Με πληροφορίες από Economy Today

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ