Ευτράπελες Viral Ιστορίες

Ο παστελλάς, η κοτζιακαρού, το καλοήρι, ο κάττος, ο σιύλλος και πολλοί άλλοι ήρωες, δεσμεύονται επί σκηνής για μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, μείωση των ορμονών του άγχους και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από το αυθόρμητο, ασυγκράτητο και πρόσχαρο γέλιο.

Article featured image
Article featured image

Η παράσταση «Ευτράπελες Viral Ιστορίες» βασίζεται σε διηγήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά μέσα από την προφορική τους διάδοση και έχουν καταγραφεί από τον λαογράφο μας Νέαρχο Κληρίδη. Η αναβίωση των ιστοριών μέσα από την θεατρική εμπειρία, θα φέρει τον σύχρονο θεατή σε επαφή με τις ευτράπελες αυτές διηγήσεις που έχουν πλέον εξαφανιστεί. Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός μέσα από τις ευτράπελες ιστορίες, Η Βασίλισσα που το Πορτίν, Το Καλοήριν τζι' ο Δκιάολος, Η Κοτζιακαρού με το Παστέλλιν, Ο Καλόηρος ο Γριστός τζι' ο Δκιάλος, Ο Γιαννακός, μεταμορφώνονται σε πολλούς και διάφορετικούς ήρωες με μοναδικό μέσο το σώμα και την φωνή.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του the Yard.Residency.21 σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή κειμένων: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Χριστοδούλου

Μουσική: Γιώργος Μπίζιος

Τεχνική Υποστήριξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης

Φωτογραφία: Αντρέας Ιερείδης

Επι Σκηνής: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου, Γιώργος Μπίζιος

Παραστάσεις:

Λεμεσός

Παλιό Ξυδάδικο: 26, 27, 28 Φεβρουαρίου και 5, 6, 7 Μαρτιού

Λευκωσία

Flea Theatre: 4 Μαρτιού

Ώρα έναρξης: 19:00

Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ

Διάρκεια Παράστασης: 50’

Πληροφορίες και Κρατήσεις: 96 250745

Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 6 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ