Όλοι μιλάνε για τη δεκάλεπτη τηλεοπτική τοποθέτηση του Σωτήρη Τσαφούλια [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» βγήκε στην τηλεόραση και -σχεδόν χωρίς ανάσα- μάς αποστόμωσε όλους με όσα είπε για τις καταγγελίες.

Article featured image
Article featured image

Κυρίως γιατί καταφέρνει με τα όσα αναφέρει, για τα όσα τραγικά εκτιλύσσονται, να σε κάνει να καταλάβεις γιατί είναι σημαντική η Τέχνη, τι σημαίνει καλλιτέχνης, ποιος καλλιτέχνης πρέπει να θεωρείται σπουδαίος και γιατί σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι «ο άνθρωπος».


Πιο κάτω μερικά από τα όσα αναφέρει στην παρέμβασή του, αλλά και το βίντεο που κι εμείς παρακολουθήσαμε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα:

«Θεωρώ ότι αυτό που ζούμε τώρα -και είμαι ευτυχής που ξεκινάει σε αυτή τη χώρα και από τον χώρο του Θεεάτρου- δεν είναι τίποτε άλλο από την ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή. Την Αντιγόνη με τον Κρέοντα. Δηλαδή, την πάλη αξίας και Αρχής»

«Εάν αυτό που κάνετε εσείς τώρα λέγεται ανθρωποφαγία και τηλεδίκη, το να ικανοποιείς τον εαυτό σου, να αυτοϊκανοποιείσαι μπροστά σε μια έντρομη γυναίκα που με κλάματα στα μάτια προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει και εσύ σε αυτό το θέαμα όχι μόνο διατηρείς τη στύση αλλά φτάνεις και σε κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται;»


«Όταν βλέπεις ένα παιδί έξι ετών και γυρνάμε τώρα και λέμε ότι παραγράφηκε το αδίκημα, αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράση να μυνήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, το τραύμα στην πληγή του Μοθωναίου στα πόσα χρόνια παραγράφεται»

«Ακούω να μιλάμε για ανθρώπους, χωρίς να τους στοχοποιώ, που φέρεται να έχουν τις πράξεις αυτές, και αποκαλούνται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ποιος είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης; Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα»



Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:



*Κεντρική φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO


Το Έτερος Εγώ, η ταινία που σκηνοθέτησε και έγραψε σενάριο ο Σωτήρης Τσαφούλιας, είναι διαθέσιμη στο YouTube

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ