Σε ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο η κυπρογαλλική ταινία «Α Summer Place»

Η ταινία της Αλεξάνδρας Ματθαίου, «Α Summer Place», διαγωνίζεται μαζί με άλλες 58 ταινίες μικρού μήκους στο διαγωνιστικό τμήμα του 51ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Τάμπερε, ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο -μαζί με αυτό του Κλερμόν-Φεράν και του Ομπερχάουζεν.

Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ διεξάγεται φέτος διαδικτυακά, από τις 10 έως τις 14 Μαρτίου 2021, ενώ αξίζει να πούμε ότι για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετάσχει η ταινία της Αλεξάνδρας Ματθαίου, με πρωταγωνίστριες τις Μαίρη Μηνά και Ορόρα Μαριόν, υποβλήθηκαν συνολικά 6.330 ταινίες.

Στην πόλη που φιλοξενεί τους ολιγάρχες του πλανήτη, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα στο ασφυκτικό της τοπίο, η Τίνα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα την ημέρα των γενεθλίων της. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα της αλλάξει τη ζωή.

ASP_publicity_still1.jpg


Το «Α Summer Place» είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου και Γαλλίας και συμμετείχε το 2019 στο Euro-Connection Co-Production Forum του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand καθώς και στο Brussels Short Film Co-Production Forum.

H Αλεξάνδρα Ματθαίου είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Σπούδασε αρχικά Νομική στο King's College London στο οποίο ολοκλήρωσε και τις Μεταπτυχιακές της σπουδές, και στη συνέχεια αποφοίτησε από το UCL με μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο (MA in Film Studies). Έχει γράψει και σκηνοθετήσει άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους και ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Εργάστηκε για χρόνια στο Λονδίνο ως Script Reader σε εταιρείες παραγωγής και διανομής, και πιο πρόσφατα, ως Programming Coordinator για το τηλεοπτικό δίκτυο The Discovery Channel. Στο 24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, συμμετείχε στο τμήμα του Talents Sarajevo.

ASP_publicity_still3.jpg


Α Summer Place

Μία παραγωγή της This Is The Girl και Out Of Focus Films σε συμπαραγωγή με τις Digital Tree, La Cellule Productions και με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Ματθαίου

Παραγωγός: Σάββας Σταύρου

Ηθοποιοί: Μαίρη Μηνά, Aurora Marion, Natalija Janičkina, Mohammed Awwad, Γιάννης Κόκκινος, Μάριος Ιωάννου

Executive Producers: Θεόδωρος Μίντλετον, Μάριος Πετρόνδας, Σταμάτης Αθανάσουλας, Μιχάλης Παυλίδης

Associate Producer: Κυβέλη Short

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν | Μοντάζ: Λίβια Νερουτσοπούλου

Μουσική: Nick Athens

Production Designer: Ανδρέας Αντωνίου

Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ττάκκα

Μακιγιάζ: Ελένη Βαβανού

Ηχος: Χρήστος Κυριακούλλης

Σχεδιασμός Ηχου: Βάλια Τσέρου

Color Grading: Αγγελος Μάντζιος

Υποτιτλισμός: Abfab Productions

Διεθνείς Πωλήσεις: Shortcuts


Πηγή: Flix

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ