Ποια η κατάσταση των δρόμων προς τις ορεινές περιοχές αυτή τη στιγμή

Και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού.

Article featured image
Article featured image

Συνεχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα σε δρόμους στα ορεινά, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, ιδιαίτερα στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο Κονιών, μέχρι την περιοχή Κολώνης, έχει σχηματιστεί παγετός στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι επικίνδυνα ολισθηρός.

Στα ορεινά, παραμένει κλειστός λόγω χιονόπτωσης ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, ενώ ο δρόμος Παλαιχωρίου – Αγρού έχει πλέον δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

- Αγρού – Καλού Χωριού

- Αγρού – Κυπερούντας

- Καρβουνά – Κυπερούντας

- Καρβουνά – Τροόδους

- Σαϊττά - Καρβουνά

- Σαϊττά – Πέρα Πεδίου - Μανδριών

- Πλατρών – Τροόδους

- Μονιάτη – Πλατρών

- Γουρρίου – Μαχαιρά – Κιονιών

- Καπέδων – Μαχαιρά στην περιοχή Εκδρομικού χώρου Μάντρας του Καμπιού προς Κιόνια

- Παλαιχωρίου – Ασκά

- Φτερικουδίου - Πλατανιστάσας – Άλωνας

- Πολυστύπου – Λαγουδερών

- Pinewood – Πεδουλά

- Πεδουλά – Μουτουλλά

- Πεδουλά – Προδρόμου

- Προδρόμου – Πλατρών

- Προδρόμου – Λεμύθου

Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα αλλά ολισθηροί λόγω παγετού είναι, ο δρόμος Κακοπετριάς – Καρβουνά και ο δρόμος Καλοπαναγιώτη.

Στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα στους δρόμους να είναι περιορισμένη.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το κοινό προτρέπεται πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com ή και των λογαριασμών της Αστυνομίας στο Facebook και Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ