Το Frederick και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας τιμούν τη Μέρα Ελληνικής Γλώσσας

Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα, ενώνοντας την απανταχού ελληνική ομογένεια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική.

Article featured image
Article featured image

Με μια διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική γλώσσα και τη σημασία της διατήρησής της στις κοινότητες ομογενών θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας το Πανεπιστήμιο Frederick και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας. Στη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στις 12:00 μεσημβρινή (ώρα Κύπρου), θα συμμετάσχουν επιφανείς γλωσσολόγοι και εκπρόσωποι οργανώσεων των αποδήμων.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Φώτης Φωτίου, θα ανοίξει την εκδήλωση με εισαγωγική ομιλία. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό η  Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ.κ. Μακάριος Γρινιεζάκης.

Κύριοι ομιλητές θα είναι οι Καθηγητές Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Frederick, Χρήστος Κλαίρης, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και Αναστάσιος Τάμης, Καθηγητής Κοινωνικής Γλωσσολογίας και Ιστορικός της Ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία.

Ομογενειακοί παράγοντες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στις κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Συγκεκριμένα, σύντομες παρεμβάσεις στη συζήτηση θα κάνουν ο Λούκας Θεοδώρου, μέλος της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Αυστραλίας, ο Χρίστος Καραολής, Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Μιχάλης Έλληνας, Διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Manor Hill και Finchley στο Λονδίνο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 στις 12:00 μεσημβρινή (ώρα Κύπρου) και απευθύνεται στον απόδημο ελληνισμό αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η. Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://bit.ly/3rKaox9.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ