Έρχεται η ώρα της κατάργησης του 8998

Πότε πιθανολογείται η πλήρης κατάργηση των μηνυμάτων μετακίνησης.

Article featured image
Article featured image

Πλησιάζει και πάλι η ώρα που θα βγαίνουμε από το σπίτι μας χωρίς να χρειάζεται η αποστολή μηνύματος στο 8998, για εύλογο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Υπουργείο Υγείας, η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, φαίνεται να επιτρέπει τους σχεδιασμούς για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν να ανατραπούν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, τέλος Φεβρουαρίου όταν και αναμένεται η ανακοίνωση της επόμενης φάσης για το πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου, τα μηνύματα στο 8998 θα παραμείνουν ως έχουν, καθώς οι δύο εκείνες εβδομάδες περιλαμβάνουν απόκρεω και Καθαρά Δευτέρα, ενώ η πλήρης κατάργηση του μηνύματος θα εφαρμοστεί πιθανότατα στις 16 Μαρτίου, την επομένη, δηλαδή, της Καθαράς Δευτέρας.

Σημειώνεται και πάλι πως ο σχεδιασμός των χαλαρώσεων γίνεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα και οποιαδήποτε σημαντική επιβάρυνση της εικόνας θα ανατρέψει και τα πλάνα για τις επιπρόσθετες χαλαρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ