Το τεράστιο λάθος σε παιχνίδι για παιδιά άνω των 6 ετών

Κάποιος φαίνεται πως δεν γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί στην Κύπρο το 1974.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα ελληνόφωνο παιχνίδι (παζλ) για παιδιά άνω των 6 ετών, με τίτλο «Μαθαίνω και εξερευνώ: η Ευρώπη», στο σημείο που περιγράφεται η Κύπρος, υπάρχει η εξής πρόταση:

Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία.

Eum3AOoXIAEVbPF.jpg


Τις φωτογραφίες έστειλε στη CITY αναγνώστης που είδε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter, από κάποιον χρήστη που προφανώς αγόρασε το παιχνίδι.

Όπως φαίνεται από τη συσκευασία του παιχνιδιού, πίσω από τη δημιουργία του βρίσκεται μια ιταλική εταιρεία και ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος (το παιχνίδι, όπως επιβεβαιώσαμε, διατίθεται προς πώληση και στην ιστοσελίδα τους).

Η CITY προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου με τον εκδοτικό οίκο στην Ελλάδα, κυρίως για να δούμε αν είναι εις γνώση τους το τεράστιο αυτό λάθος και κατά πόσο θα μεριμνήσουν έτσι ώστε να αποσυρθεί το παιχνίδι από την αγορά, δυστυχώς όμως, λόγω του ότι τα γραφεία είναι κλειστά το σαββατοκύριακο, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα για την απάντηση.

Πάντως, στη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter, ενώ έχουν κάνει mention τον εν λόγω εκδοτικό οίκο, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση. Από τα σχόλια, επίσης, φαίνεται πως έχουν σταλεί και μηνύματα και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ