Οι νέες χαλαρώσεις που θα εφαρμοστούν από την 1η Μαρτίου

Επιγραμματικά όσα θα αλλάξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Article featured image
Article featured image

Στη βάση των πιο πάνω δεδομένων, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τα ακόλουθα, με ισχύ από τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου:

  1. Επαναλειτουργία της Α’ και Β’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών.
  2. Επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού (1 μαθητής και 1 εκπαιδευτικός).
  3. Επαναλειτουργία χώρων εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
  4. Επαναλειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των κολυμβητηρίων, στη βάση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.
  5. Επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται σε πρωτόκολλο του Υπουργείου Εργασίας.
  6. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγορίας Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.
  7. Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης.
  8. Επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Επιπρόσθετα, με ισχύ από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021:

  1. Επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, με φυσική παρουσία των μαθητών.

Τα πιο πάνω μέτρα θα ρυθμιστούν με Διάταγμα και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν εντός της ημέρας.

Η αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών είναι συνεχής και ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε σε πορεία βελτίωσης, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε άρση περισσότερων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, για σκοπούς προγραμματισμού, αναμένεται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021,μεταξύ άλλων η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στη βάση ειδικού πρωτοκόλλου που ετοιμάζεται από την Καθοδηγητική Επιτροπή, καθώς και η αξιολόγηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή/και άλλες επιχειρήσεις/τομείς. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ