Νέα παράταση για την πολύ σημαντική έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Η έκθεση στη ΣΠΕΛ, που προέκυψε μετά την επιστροφή 219 έργων τέχνης από την τουρκοκυπριακή στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, παρατείνεται εκ νέου.

Κεντρική φωτογραφία: Αρχείο CITY


Η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», η οποία παρουσιάζει τα 219 έργα τέχνης που επεστράφησαν, μετά από 46 χρόνια, από την τουρκοκυπριακή στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, λαμβάνει νέα παράταση μέχρι την Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αποφάσισε να παρατείνει εκ νέου την έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», λόγω μαζικής παράκλησης του κοινού και δεδομένου ότι οι περιορισμοί της πανδημίας του ιού COVID-19, είχαν επιβάλει το κλείσιμο της Κρατικής Πινακοθήκης – ΣΠΕΛ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Οι επόμενοι μήνες θα επιτρέψουν σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να επισκεφθούν την έκθεση, πάντα στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που προβλέπονται στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, παράταση θα δοθεί και στα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης που υλοποιούνται από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021.
ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΣΠΕΛ

Αμμοχώστου 73, 1016 Λευκωσία

Διάρκεια: 16 Ιουνίου 2020 - 30 Απριλίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή, 10:00 -18:00, Σάββατο 11:00 -19:00 (κλειστή τις δημόσιες αργίες).

Διοργανωτής: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας - Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Πληροφορίες: Tηλ: 22479600, Facebook / Instagram: spelstategallery

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ