Το ΕΛΑΜ έβγαλε ανακοίνωση για τη Eurovision

«Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε μια ανακοίνωση με τίτλο «Η Κύπρος, λέει, είναι -και οφείλει να συμπεριφέρεται ως- Ορθόδοξο Χριστιανικό κράτος».

Ας δούμε τι αναφέρεται επακριβώς στην ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διεθνές διαγωνισμό Eurovision έχει προκαλέσει σωρεία δίκαιων αντιδράσεων από τους πολίτες του τόπου μας. Είναι αδιανόητο η Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο «ο Διάβολος».


Ακόμη και αν ο στίχος «έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο…αγαπώ τον διάβολο» είναι σε μεταφορικό επίπεδο, δεν παύει από το να στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Σε μία περίοδο που ο Λαός μας δοκιμάζεται σκληρά, τέτοιες κινήσεις πλήττουν και προσβάλλουν κατά σκαιό τρόπο την Πίστη μας, το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, το αποκούμπι και η ελπίδα του.

Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι…για την αγάπη του προς το διάβολο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

(Ε.ΛΑ.Μ.)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ