Μια σημαντική αλλαγή ασφαλείας στο Instagram

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Article featured image
Article featured image

Η παραβίαση των Instagram λογαριασμών από τρίτους είναι κάτι σύνηθες πλέον, με τους hackers να εισβάλλουν παράνομα σε ιδιωτικούς λογαριασμούς, ανεβάζοντας υλικό ή διαγράφοντας το υφιστάμενο που έχει ανεβάσει ο πραγματικός κάτοχος του.

Σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τους χρήστες του, το Instagram αποφάσισε να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο δεν θα προστατεύει από την ίδια την παραβίαση των λογαριασμών τους, αλλά θα βοηθά στην καλύτερη διαχείριση όταν αυτός επανέλθει στα χέρια τους.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, το «Recently Deleted» χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν διαγραμμένες φωτογραφίες, videos, reels, IGTV videos και Stories, έως και 30 μέρες πριν.

Όλα υπό την προϋπόθεση φυσικά, πως ο νόμιμος χρήστης θα λάβει ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού του. Μάλιστα για να μπορέσετε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε μόνιμα αναρτήσεις από το λογαριασμό σας, το Instagram θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως είστε ο κάτοχος του λογαριασμού, είτε μέσω SMS είτε μέσω mail.

Έτσι, ακόμα κι αν ο hacker βρει ή μαντέψει τον κωδικό σας στο Instagram, αν το τηλέφωνό σας και το mail σας παραμείνουν ασφαλή, δε θα μπορέσει να διαγράψει μόνιμα το περιεχόμενό σας. Εξαίρεση αποτελούν τα Stories καθώς θα παραμείνουν στη «recently deleted» σελίδα μόνο για 24 ώρες πριν διαγραφούν εντελώς.

Θα βρείτε το Recently Deleted τμήμα στα Settings>Account>Recently Deleted.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ