Παχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη εναντίον Πέτρου Φιλιππίδη

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταγγελίας.

Article featured image
Article featured image

Στο κενό έπεσε το εξώδικό του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος σε μία προσπάθεια να προλάβει το κακό, ενημέρωνε δημόσια τα media να μην ασχοληθούν με το όνομά του και τις τυχόν καταγγελίες που θα ακολουθούσαν εις βάρος του, στο βωμό της δημόσιας ανθρωποφαγίας.

Άλλωστε, ο Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ηθοποιών είχε αναφερθεί δημόσια πως ήδη ετοιμάζονται καταγγελίες, σοβαρές καταγγελίες για άλλα 10 γνωστά πρόσωπα.

Έτσι, επόμενος στη λίστα των καταγγελθέντων ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, για τον οποίο η πρώτη καταγγελία έγινε από μία γυναίκα ηθοποιό, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λονδίνο και η οποία με ανάρτησή της είχε περιγράψει τα όσα βίωσε ως ταξιθέτρια σε θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε ο Φιλιππίδης.

Την πρώτη δημόσια καταγγελία ακολούθησαν ακόμη τρεις γυναίκες, οι οποίες καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι γνωστές ηθοποιοί Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ελένη Δροσάκη καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, τον ηθοποιό για πράξεις που, όπως λένε, προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.»

Και οι τρεις γυναίκες ζητούν τη διαγραφή του ηθοποιού από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η καταγγελία από τις τρεις ηθοποιούς έγινε το πρωί της Πέμπτης από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, Γιώργο Γεραρή και Αλέξανδρο Μιντζια.

Προς το παρόν, καμία από τις τρεις ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον συνάδελφό τους, δεν είχε κάνει κάποια ανάρτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν. Ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξέφρασε την περηφάνια του για το θάρρος της γυναίκας του να «ορθώσει ανάστημα στους φόβους της» και να αντιμετωπίσει τους «δαίμονές της».

«Υπερασπίστηκες τις αξίες σου! Όρθωσες ανάστημα στους φόβους σου! Δεν φοβήθηκες τους δαίμονές σου! Είμαι τόσο περήφανος για σένα αγάπη μου! Τυχερός πολύ που είσαι η γυναίκα μου! Σ' ευχαριστώ @lenakidrs. Θα σου κρατώ το χέρι σου αηδόνα μου» γράφει στο τρυφερό μήνυμα που πόσταρε στα stories του στο Instagram o ηθοποιός.

Να σημειωθεί πως εδώ και μερικές ημέρες ο ηθοποιός νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο άμεσα. Μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης οι γιατροί παρακολουθούν σχολαστικά την περίπτωσή του, ενώ ο ηθοποιός φέρεται να ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που τον αφορούν. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν ότι με όλα όσα ακούγονταν ανεπίσημα εδώ και μέρες οι χθεσινές εξελίξεις με την επίσημη πλέον καταγγελία ήταν αναμενόμενες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ