Καλόγριες φαίνεται να πουλούσαν ορφανά αγόρια για συμμετοχή σε όργια

Αποτρόπαιες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία.

Article featured image
Article featured image

Μια σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Γερμανία, όπου μοναχές ανάγκαζαν ορφανά αγόρια να κακοποιούνται σεξουαλικά στην καθολική Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας. Συγκεκριμένα, οι καλόγριες στο Τάγμα των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή φαίνεται να «πουλούσαν» ή να «δάνειζαν» τα ορφανά για εβδομάδες, για να καλύψουν τις σεξουαλικές ανάγκες ιερέων και επιχειρηματιών.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, η έκθεση συντάχθηκε μετά από αγωγή που κατατέθηκε κατά του Τάγματος από τα ίδια τα θύματα της κακοποίησης. Η αγωγή με επικεφαλής το 63χρονο σήμερα θύμα Karl Haucke περιλαμβάνει, επίσης, 15 άλλα πρώην ορφανά που ζήτησαν από την Αρχιεπισκοπή Κολωνίας να πραγματοποιήσει λεπτομερή έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση.


Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη φρικτή μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης από τα νεαρά αγόρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους με τις μοναχές. Η ιστοσελίδα αποκαλύπτει μάλιστα ότι οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στις αναφορές ήταν τόσο φρικιαστικές που ο Αρχιεπίσκοπος Reiner Maria Woelki αρνήθηκε να τις δημοσιοποιήσει. Αργότερα ζήτησε από τους δημοσιογράφους να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην έκθεση.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της Daily Beast ορισμένα από τα θύματα είχαν υποχρεωθεί να γίνουν «σκλάβοι του σεξ». Ένα θύμα, ενήλικος πλέον, μίλησε για τις φρικαλεότητες που υπέστη ως νεαρό αγόρι, αποκαλύπτοντας ότι κακοποιούνταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μεταξύ των ηλικιών 11 και 14, συχνά από περισσότερους από έναν ιερέα. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τι μας έκανε. Και δεν σταμάτησε στον σωματικό πόνο. Μας ταπείνωναν», είπε. Ένα άλλο θύμα ισχυρίστηκε ότι οι μοναχές τούς επισκέπτονταν στους κοιτώνες και μετά τη χρήση ναρκωτικών που τους έδιναν οι ίδιες, παρέδιδαν τα αγόρια στα διαμερίσματα των κακοποιών τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ