Η κίνηση του Netflix που ίσως δυσαρεστήσει αρκετούς εκεί έξω

«Αν δεν ζείτε με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

Article featured image
Article featured image

Φρένο στη χρήση ενός κωδικού από πολλά άτομα δοκιμάζει να βάλει το Netflix, με τις δοκιμές να έχουν αρχίσει ήδη, εξού και ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη δει στις οθόνες τους το μήνυμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο BBC, «αυτή η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς του Netflix, έχουν το πραγματικό δικαίωμα».

Η απόφαση για το αν η εταιρεία θα θέσει τελικά σε εφαρμογή αυτό το σύστημα, δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον λογαριασμό, μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται μέσω SMS ή email.

Το Netflix προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση λογαριασμών από άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αν και, μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των χρηστών που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα χωρίς προσωπικούς λογαριασμούς.

Οι πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, το HBO Go, το Amazon Prime και το Disney+, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλά προφίλ μέσα στους λογαριασμούς τους, αλλά στους όρους χρήσης είναι ξεκάθαρο ότι αυτό επιτρέπεται μόνο για άτομα που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Το Netflix κέρδισε σχεδόν 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το 2020 και το γενικό, παγκόσμιο σύνολο σήμερα ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια. Η δε αύξηση της τιμής της συνδρομής, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο lockdown και σειρές όπως «The Queens Gambit», ανέβασαν τον τζίρο του Netflix στα 21 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,3 είναι κέρδος.

Πηγή: Huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ