Η απάντηση του Τμήματος Δασών σε σχέση με τις αντιδράσεις πολιτών για τη χθεσινή πρωτοβουλία

Κάποιοι δεν πρόλαβαν να πάρουν δενδρύλλια, κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν στους δρόμους, κάποιοι φώναζαν γιατί, όπως ανακοίνωσε χθες το Τμήμα Δασών, τα δέντρα εξαντλήθηκαν πριν την καθορισμένη ώρα παράδοσής τους...

Article featured image
Article featured image

Ας δούμε πως απαντά το αρμόδια Τμήμα, ως διοργανωτής της πρωτοβουλίας:

Το Τμήμα Δασών εκφράζει και πάλι τις θερμές του ευχαριστίες προς το κοινό για την άνευ προηγούμενου ανταπόκρισή του στην πρωτοβουλία του Τμήματος για τη δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων στη θέση της γιορτής του δέντρου, με στόχο την επέκταση του πρασίνου στον τόπο μας.


Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια τις απολογίες μας για την ταλαιπωρία που υπέστηκαν αρκετοί συμπολίτες μας και δεν εξυπηρετήθηκαν, αλλά και από την άλλη μεριά να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που υπέδειξαν υπομονή και κατανόηση μέχρι την εξυπηρέτησή τους. Συμφωνούμε ότι πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η οργάνωση έγινε υπό τις συνθήκες της πανδημίας του κορονωϊού.

Η έναρξη παραχώρησης δενδρυλλίων άρχισε νωρίτερα στο δασικό φυτώριο Αθαλάσσας, γύρω στις 8 και όχι όπως ήταν προγραμματισμένο στις 10, για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και για να τύχει καλύτερης διαχείρισης η άνευ προηγουμένου προσέλευση. Η εξυπηρέτηση του κοινού όχι μόνο δεν τερματίσθηκε νωρίτερα αλλά επεκτάθηκε μέχρι τη 13,30. Με αυτόν τον τρόπο έγινε κατορθωτό να παραχωρηθεί ο τετραπλάσιος αριθμός δενδρυλλίων, 8000 αντί 2000. Υπολογίζεται ότι μέσος αριθμός φυτών που παραχωρήθηκε ανά αυτοκίνητο ήταν 4 φυτά (3 για κάθε οικογένεια + 1 για κάθε παιδί), αυτό σημαίνει ότι από το δασικό φυτώριο Αθαλάσσας εξυπηρετήθηκαν 2000 οικογένειες (οχήματα) και ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης της κάθε οικογένειας ήταν 10 δευτερόλεπτα. Και δεν ήταν έτοιμα τα δενδρύλλια στις τσάντες.


160219604_2987592401518105_1982068519785543953_o.jpg


Δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να κάνει και την επιλογή των δενδρυλλίων. Επιλογή λοιπόν δενδρυλλίων και παράδοση στο αυτοκίνητο 10 δευτερόλεπτα! Παγκύπρια δόθηκαν 16500 αντί 10000 δενδρύλλια που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός και υπολογίζεται ότι έχουμε δώσει τη χαρά να πάρουν στο σπίτι τους και να βιώσουν το αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον σε 5000 οικογένειες και 5000 παιδάκια.

Υποσχόμαστε ότι η επόμενη πρωτοβουλία θα είναι ακόμη καλύτερη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ