Τι επιτρέπεται και τι όχι για την Καθαρά Δευτέρα

Για όσους σκοπεύουν να βγουν στη φύση για να «κόψουν τη μούττη της σαρακοστής».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία 9Point9 Studio


Και τι ισχύει για τη μετάβαση σε πάρκα, πλατείες, γραμμικά πάρκα, παραλίες και μονοπάτια της φύσης.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα επιτρέπεται μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναθροιστούν σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα στις 15 Μαρτίου είναι 6 ενήλικες και επιπλέον τα ανήλικα τέκνα τους.Η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.


Η πρόσβαση σε πλατείες επιτρέπεται από τις 15 Μαρτίου για συναθροίσεις με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης και πλατείες καθορίζεται σε 6 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Νοείται ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που συναθροίζονται στους πιο πάνω χώρους από διαφορετικά νοικοκυριά, οφείλουν να φέρουν μάσκα προστασίας.

Η Κατηγορία 6 τροποποιείται και, εκτός από τη μετακίνηση για σκοπούς άθλησης και ατομικής εκγύμνασης, περιλαμβάνει τη μετακίνηση για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, δηλαδή σε πλατείες.

Για μετάβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα, όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο στις 15 Μαρτίου, αποστέλλεται μήνυμα στον αριθμό 6.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες για χρήση SMS, από τις 16 Μαρτίου, για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), θα πρέπει να αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ