Ξεκινά η εστίαση ξεκινούν και οι αστυνομικοί έλεγχοι

Με ποιο τρόπο θα ελέγχουν οι αστυνομικοί εάν τηρούνται τα νέα μέτρα και τι θα παρατηρούν.

Article featured image
Article featured image

Εν μέσω διαφωνιών, τρολαρίσματος και πολλών αμφιβολιών για τη βιωσιμότητα των νέων μέτρων ξεκινά την επανέναρξή της η εστίαση, σήμερα Τρίτη, σε όλη την Κύπρο. Με τις νέες οδηγίες να θεωρούνται εν πολλοίς παράλογες και ανούσιες, επιχειρηματίες εστίασης και θαμώνες, οφείλουν να πειθαρχήσουν στα μέτρα που αποφασίστηκαν με απώτερο στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας;

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλα τα υποστατικά που ανοίγουν σήμερα. «Θα εισέρχονται μέλη της Αστυνομία και λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού για να ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα». Επεσήμανε δε, ότι τις πρώτες μέρες θα υπάρχουν και υποδείξεις προς τους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες.

Ο κύριος Αντρέου μίλησε και για τη μουσική, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογείται η ένταση και αν θα προκαλεί τον κόσμο. Τέλος ανέφερε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους εστίασης εκτός από την ώρα της σίτισης, με τις καταγγελίες να γίνονται σε πελάτες και ιδιοκτήτες, ανάλογα με την περίπτωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ